Gözlük gözü daha hızlı bozar mı?

Kekru

Centipat
Katılım
31 Ocak 2023
Mesajlar
58
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 5-6 yıl önce gözlük takmaya başladım fakat birkaç ay sonra takmayı bıraktım ve günümüze kadar gözüm çok fazla bozulmadı sadece 0.50 falan ilerledi. Okulda tahtayı göremiyorum diye yeni gözlük ile tekrar takmaya başladım fakat sadece 5-6 ay içerisinde çok fazla bozuldu. Yeni numarayı bilmiyorum fakat artık gözlüksüz bilgisayardaki yazıları bile yaklaşıp okuyabiliyorum saati bile göremiyorum. Bunun sebebi gözlükle alakalı mıdır yoksa bilgisayar falan mı çünkü küçüklüğümden beri bilgisayarla oynuyorum ve gerçekten çok fazla kısaca bağımlısıyım ama neden gözlük takmazken fazla bozulmadı da gözlük takınca birkaç ay içinde bu kadar bozuldu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gözün ona alıştığı içindir bende gözlük kullanıyorum 7 yaşından beri ama keyfekeder takıyorum çünkü bana yakışmıyor bende 7 yaşından beri PC oynayan bir insanım sadece evde TV izlerken veya oyun oynarken takarım dışarıda takmam bazen gözlerim çok ağrıyor takmadığımda ama dert değil zaten dışarıda görmeye değecek bir şey olduğunu da düşünmüyorum normalde biliyorsunuz 6 ayda bir kontrollere gidip cam değişimi yapılması gerekiyor ben en son 5 yıl önce değiştirdim 🤣
 
Bende aynı senin gibiyim bende bilgisayar fazla kullanıyorum. Gözlük takınca numara daha hızlı ilerledi. Benim numaram hep yüksek olduğu için mecbur gözlükle dolaşıyorum her zaman, doktor da o yüzden dikkat etmemi söyledi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı