Green Card kazandıktan sonra boşluğa düşmek

Katılım
29 Ağustos 2022
Mesajlar
751
Çözümler
2
Evet başlıkta da gördüğünüz gibi Green Card kazandık. Kasım ayında belki çıkar diye başvurmuştuk ve 5 gün önce kazandığımızı öğrendik. YKS sınavına 1 ay kala çıkması hem planlarımı alt üst etti hem de aklımı karıştırdı. YKS sınavında 10 ile 30 bin arası herhangi bir bilgisayar mühendisliğine gidecektim. Ardından kazandığım bölümü kullanıp Almanya'da Heidelberg Üniversitesinde İnformatik okumayı planlıyordum. Fakat hayat sürprizlerle dolu, şu anda bütün odağımı Amerika'ya çevirdim bu yüzden çalışmalarıma odaklanamıyorum, günlerim sadece Amerika'yı araştırarak geçiyor. YKS'de istediğim bir üniversite tutarsa yazıp donduracağım ve Amerika'ya taşınacağım. Gittiğimizde bir en az 6 ay boyunca hem çalışıp hem de SAT ve TOEFL'a çalışacağım ve oradaki üniversitelere başvuracağım. Kabul alamazsam ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok... Şu anda sanki bütün emeklerim boşuna gitmiş, boşluktaymış gibi hissediyorum.
 
Evet başlıkta da gördüğünüz gibi Green Card kazandık. Kasım ayında belki çıkar diye başvurmuştuk ve 5 gün önce kazandığımızı öğrendik. YKS sınavına 1 ay kala çıkması hem planlarımı alt üst etti hem de aklımı karıştırdı. YKS sınavında 10 ile 30 bin arası herhangi bir bilgisayar mühendisliğine gidecektim. Ardından kazandığım bölümü kullanıp Almanya'da heidelberg üniversitesinde informatik okumayı planlıyordum. Fakat hayat sürprizlerle dolu, şu anda bütün odağımı Amerika'ya çevirdim bu yüzden çalışmalarıma odaklanamıyorum, günlerim sadece Amerika'yı araştırarak geçiyor. YKS'de istediğim bir üniversite tutarsa yazıp donduracağım ve Amerika'ya taşınacağım. Gittiğimizde bir en az 6 ay boyunca hem çalışıp hem de sat ve TOEFL'a çalışacağım ve oradaki üniversitelere başvuracağım. Kabul alamazsam ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok... Şu anda sanki bütün emeklerim boşuna gitmiş, boşluktaymış gibi hissediyorum.

Her şey aklına yatana kadar araştırmaya devam et, belki bir şeyler görürsün de hevesin kırılır biraz. O zaman heyecan boşalmasıyla biraz rahatlarsın işte.
 
Ah keşke bana çıkaydı hocam her sene başvuru yapıyorum çıkmıyor bir türlü tüm arkadaşlarım avrupaya taşındı çoğu bende amerikayı istiyordum
 
Green Card çekilişini kazansan bile Amerika'ya gideceğin kesin değil. Şu an sadece diğer aşamalara geçmeye hak kazandın. Bundan sonraki aşamalarda, mesela mülakat aşamasında sana sıra gelmeme ihtimali de var. Ya da diyelim geldi, mülakatta elenme ihtimalin de var. Her kazanan kesin Amerika'ya gidiyor diye bir durum yok yani. Kısaca henüz hiçbir şey net değil. O yüzden çalışmaya devam.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı