GTA IV ekran kartını 120 MB gösterme sorunu

Nadas00

Hectopat
Katılım
21 Kasım 2015
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Steam'den oyunu satın aldım. GFWL'nin son sürümünü yükledim, NVIDIA denetim masasından yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi seçeneğini varsayılan yaptım. Oyuna girince ekran kartımı 120 MB olarak görüyor. Ne yapabilirim? Ekran kartım GTX 960M ve onun da en güncel sürücüleri yüklü. Orijinal Windows 10 kullanıyorum.


Not: GeForce Experience ile oyunu optimize ettiğim zaman ise oyunda normalde değiştiremediğim ayarlar sonda oluyor fakat ekran kartı yine 120 MB gözüküyor. Oyuna girip başlatınca siyah ekran ve sürekli yüklenme ekranının sesi geliyor. Optimize etmeden girdiğimde ise ekran kartı 120 MB gözüküp tüm ayarlar dipte oluyor. Oyuna giriş yapılabiliyor fakat yollar falan çok geç yükleniyor, araçlar yolda uçuyormuş gibi gözüküyor.

Laptopu çift ekran kartı kullanıp, bu oyunu oynayan var mı acaba merak ediyorum. Yardım edebilecek var ise güncel.

Oyun geri iade edilmiş, çözüm bulunamamıştır.
GTA V almaya korkuyorum bundan sonra...
 
Sorunu iade ettikten sonra çözdüm. Daha sonra tekrar satın aldım fakat indirim bitmiş olduğu için 20TL daha fazlaya gelmiş oldu.

-ignoreDifferentVideoCard
-nomemrestrict
-norestrictions
-availablevidmem 2136

Bu kodlar ile çözülmüş oldu. Şimdi steamden girince sorun devam ederken, Launch.exe ile girince sorun olmuyor. Steamde oynama sürem hep sabit kalıyor.
 
konu baya eski aynı olayı radeon 535 ekran kartında yaşadım. Oyun dahili ekran kartını tanıdı(vega 3) kodları commandline yazdım lakin ekran kartını tanıdı 2gb'lık bi hafızayı gördü ama harici ekran kartında da yeterli performansı göremedim düşük ayarlarda 30fps'den yukarı çıkamıyorum fps drop oluyor yani oyun oynatılmıyor.
Oyun: Grand Theft Auto Episodes from Liberty City
 
Bende de aynı sorun var Grand Theft Auto IV içerisinde 4096 mb olan ekran kartımı 512 mb olarak görüyor. 2. Ekran kartını görme sorunu değil, eğer öyle olsa 64 mb görürdü zaten. Yukarıda verilen kodları yazdığımda bir şey değişmedi. 6 yıl önce CD olarak aldığım oyun bozuk çıktığıdan yıllar sonra Steam üzerinden alayım dedim hala oyunu tam oynayamıyorum şaka gibi...
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı