GTX 960 2 GB vs 4 GB

Nicknamesiz

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2015
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar şuanki ekran kartım alt segment bir ekran kartı ve perte çıktı.
Yaklaşık 900 liralık bir bütçem var. Şuanki ekran kartım AMD ve AMD topuna girmek istemiyorum.
GTX 960 almak istiyorum. 2 GB olanı var ve 4 GB olan versiyonu var. Ben bunların birkaç tane videolarını izledim. İkisi arasında 7-8 FPS bir fark var. Sırf 7-8 FPS için de yaklaşık 100 TL+ den fazla bir para vermek sizce mantıklı olur mu?

Bir sorum daha var. Ekran kartı 128 Bit, bir problem olur mu? Sonuçta 960'ı alacağım fiyatta AMD 384 Bit ekran kartları satıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bit çok önemli olsaydı bugün halen daha AMD 2900XT kullanıyor olurduk :) 512 Bit bir kart idi.

128 Bit sorun teşkil etmez. Renk Sıkıştırma var çünkü. 1440p'ye geçerim dersen 4 GB alabilirsin. 1080p için 2 GB yetiyor.
 
4 GB model ile GTA V'te belli başlı ayarları açabilirsiniz. Örneğin Texture kalitesi. Bellek yeterli geldiği sürece performansta sorun olmayacaktır. Eğer diğer bileşenlerden kısmanız gerekmiyorsa 4 GB da alınabilir. Ancak şart değil. Performansta pek bir fark olmaz onun dışında. Bir de 1440P monitör alınacaksa 960'tan fazlası da alınır sanırım. DSR ile oynamayı planlıyorsanız da bunun yerine 1080P'de uygun AA ayarlarını açın. (y)
 
Oyunlardaki grafik seviyesi arttıkça, ekran kartına binen yük artacak, 4 GB alırsan daha iyi olur. Ama 2 GB'lık olanı tercih etsen de pişman olmazsın.
 
4gb modeli ile arasında fiyat farkı pek fazla almışken bunu almak iyi olur.
Mesela middle eart shadow of mordor oyununda ekran kartının vram ine göre grafikleri yükseltiyorsun,

Batman arkam son çıkan oyununda texture ayarının normal e alabilmek için en az 3gb vram gerekiyor 2gb vram var iken normal ayara alırsan gpu gücü yetmesine rağmen vram yüzünden fps düşebiliyor,

Hem 4 gb modelini alarak optimizasyonu kötü olan oyunlarda sıkıntı çıkmayabilir,
Mesela;
Şu oyunun sistem gereksinimleri açıklandı
Şu şu işlemi
Bu ram
.
.
3gb vram ekran kartı

Yorumlar:
Sistemim bu açarmı
.
.
.
 
GTX960 kullanıyorum i5 tabanlı bir işlemciye sahibim ve çoğu very high ve high grafiklerde +35 fps akıcı oynuyorum gtayı.
 
Konu tekrar aktif. 1600x900 çözünürlükte oynuyorum birkaç güne alacağım kartı bir aksilik olmazsa. İyice bakıyorum yorumlara gerçekten kafam karışıyor artık. Bazı yerlerde ekran kartı çöp diyor. Bazı yerlerde paranı biriktir 970 al diyorlar ancak bunların maliyeti bir yana şuanki kasamda yavaş yavaş eskimeye başladı. Şimdi eyvallah 970 alayım diyorum fiyatı bin liranın üstünde. Aldım diyelim. şuanki psu yetersiz dur psu'da alayım. Bakıyoruz bu psu bu kasaya olmaz kasa da alayım kıyağından.Eee ne kaldı geriye almayacak? Gerçekten aşırı maliyetli işler bunlar ve aldımmı da kalitelisini almak istiyor insan sonuçta şurada gideceği en fazla taş çatlasa 4 yıl gider artık. 4GB'tın bir farkı var kesinlikle ancak adamlar öyle bir satıyor ki 970 ile eşdeğer bir kartmış gibi.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı