GTX 970 Sistemde Kasma Sorunu

Berk Saltuk

Kilopat
Katılım
24 Ocak 2016
Mesajlar
124
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben 2 hafta kadar önce bilgisayar topladım. Vatan'da montajladılar ben gidip teslim aldım, daha sonra Windows 10 kurdum, ekran kartı driverları falan kurdum. Bir tek bios güncellemedim. Daha önce buna benzer bi konu açmıştım "Gtx970 ani fps düşüşleri" diye. Orada "pc ilk açıldığında kasma yok bi oyuna girip 45 dakika oynadığımda kasmalar oluyor ve oyundan çıktığımda da bu kasmalar devam ediyor" demiştim. Bi arkadaş ısınma sorunu olabilir demişti ama ısı değerleri normaldi ve ben sorunun tam olarak böyle olmadığını farkettim. Bilgisayarı açıyorum, biraz kullanıyorum 30 dakika-1 saat kadar, sonra kasmalar başlıyor, pc resmen kafayı yiyor. Sonra Windows yanıt vermiyor gibisinden bi uyarı veriyor. Daha sonra siyah bi ekran geliyor, geri açılıyor ama kasma geçmiyor. Bugün de şöyle bi şey oldu, oyun indiriyordum pcyi açık bırakıp yemek yemeye gittim geldiğimde monitörü açtım ve yine kasmalar başladı. Bir çözümünü bulamadım lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada sistem özellikleri:

Asus Gtx970 ekran kartı
Msi Z170a m3 gaming anakart
İntel i5 6600 işlemci
Corsair 8 GB RAM
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara girme fırsatım olmadı henüz. Ama büyük ihtimalle tekrar montajlarım.

Firmware ve vbios güncelleyip risk almak istemiyorum, en güzeli boş bi zamanımda tekrar montaj yapmak. Dediğin gibi işlemci Soğutucu montajını düzgünce yapayım. Madenci8080'in dediği gibi rame falan da bakmış olurum hem. Umarım bunları yaptıktan sonra sorun ortadan kalkar :D

Arkadaşlar pcyi ilk açtığımda ram kullanımı %15 civarında falan ama bi süre sonra ram kullanımı %85ten aşağı inmiyor, kasma oluyor. Sıkıntı bu olabilir mi?.
Olabilir. Disk. ram, CPU sömüren uygulamalar alt planda Windows'u rahatsız edip ekran kartından tam performans almanı engelleyebilir, hatta donmalar yaşamana sebep olabilir.
 
@Berk Saltuk Yukarı da arkadaşların söylediği doğrudur. Sorun Windows 10 kaynaklıdır. Ben de senin sisteme benzer bir sistem kullanıyorum. İnternette yazan herşeyi denedim ama boşa zaman kaybı. Format attıktan sonra çözülüyor ve kesin çözümdür. Format attıktan sonra Windows hemen güncelleme. Birkaç gün Windows'u güncellemeden takıl daha sonra güncelle. Ben de sorun böyle çözüldü.
 
O zaman sizin dediğiniz gibi 8.1'e formatlayayım :D Şu sorun geçecekse yaparım onu da :D
Bu da ekran görüntüsü:
asd.png
Değerler şu an için normal ama ara sıra çıldırıyor ve bellek kullanımı %85ten aşağı inmeyip pcyi kastırıyor.
 
O zaman sizin dediğiniz gibi 8.1'e formatlayayım :D Şu sorun geçecekse yaparım onu da :D
Bu da ekran görüntüsü:
Eki Görüntüle 142214
Değerler şu an için normal ama ara sıra çıldırıyor ve bellek kullanımı %85ten aşağı inmeyip pcyi kastırıyor.
Affınıza sığınarak soruyorum %0 disk yazan yer neyi temsil etmektedir ? Yani nedir ?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı