Güç tuşuna basınca kasanın ışıkları yanıp aniden kapanıyor

djoguzhan55

Kilopat
Katılım
31 Ocak 2015
Mesajlar
327
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Corsair Vengeance 3600 mhz 4x8GB
SSD veya HDD modeli
Xpg S40G
Ekran kartı
Asus Rog 6750 XT
Anakart
Asus B450 MK 2
İşlemci
Ryzen 5600
Merhaba, 2-3 gündür bu problem olmaya başladı daha önce yani 6-7 aydır böyle bir problem yaşamıyordum, tek bir kere basıp açmaya çalışırsam sistem kendini kapıyor ama uzun basılı tutarsam açılıyor sistem ve şu an aynı sistemden bu mesajı yazıyorum bunun nedeni nedir? 24pin kablonun ucunda L konnektör var ondan yapar mı? Veya fan çoklayıcı kablolardan? Bir şey kısa devre yaptırıyor korumak amaçlı kapatıyor sistem kendini ama daha önce böyle bir şey yoktu, şimdiden teşekkürler cevaplar için.

Ön fanlar Molex çevirici ile bağlı PSU'ya ve 24 pinde ek bağlantı mevcut. Başka ekstra bir şey bağlı değil, hepsi ana kablosuyla geliyor.

WhatsApp Image 2023-01-21 at 14.40.58.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolara dikkat edin. Bir kabloyu takmamış olabilirsiniz.

Hocam öncelikle mesajınız için teşekkürler, bu olaydan sonra hem anakartı değiştim hem de kasayı,2 parçayı değiştikten sonra yapmadı konudaki olayı, büyük ihtimal anakartın kendi içinde koruma şeyiydi herhalde veya kendince önlem alıp öyle mi start veriyordu sisteme acaba diye düşündüm, yeni parçalarda yapmayınca bu ihtimaller daha da kuvvetlendi.
 
Hocam öncelikle mesajınız için teşekkürler, bu olaydan sonra hem anakartı değiştim hem de kasayı, 2 parçayı değiştikten sonra yapmadı konudaki olayı, büyük ihtimal anakartın kendi içinde koruma şeyiydi herhalde veya kendince önlem alıp öyle mi start veriyordu sisteme acaba diye düşündüm, yeni parçalarda yapmayınca bu ihtimaller daha da kuvvetlendi.

Hangi iki parçayı değiştirdiniz büyük ihtimalle RAM'lerden dolayı da olabilir.
 

Geri
Yukarı