Hackerlar bilgisayarlara nasıl uzaktan erişim sağlıyorlar?

Gerçek, RAT [Remote Access Trojan( Uzaktan Erişim Trojanı)] kullanıyorlar. Basitçe RAT;(bilgisayara) bulaşır, gizlenir, bağlantı kurar ve bilgisayar üzerinde istenilenleri yapar. Korunmak için ise: Güçlü bir antivirüs yazılımı kullan(en iyisi bile bazen işe yaramıyor ama sağlama almak amacı ile), güvenilmeyen sitelerden ve e-postalardan kaçın. Her gördüğün dosyayı açma!
 
Geçen gün bir video gördüm "Zula'da küfür eden çocuğa hack şakası" başlıklı. Adam bir program ile başka bir PC'yi uzaktan izliyor, dinliyor, Task Manager açıyor ve hata mesajları atıyordu. Belki de çoğunuz biliyorsunuzdur. Bu video gerçek mi, gerçek ise nasıl yapılıyor ve bundan nasıl korunurum? Bunu merak ediyorum.
Eski bir video ve acemi şekilde yapılmıştır. Video gerçektir ama kurgu gibi gözüküyor. Aksi takdirde yaptırım uygulanır. 2002-2008 yıllarında kullanılan darkcomet adlı Rat programı, günümüz de tarihi eser bir programdır. Kurda kuşa yem olmayın, sağlıcakla kalın. :)
 
DarkComet RAT adlı program delphi dili ile yazıldı 2008 ile 2018 yılları çok kullanıyorlardı artık hala günümüzde Windows 11 bile hala çalısıyor o video evet gerçek ama kurguydu izin falan alıyorlardı sonunda falan asosyal diye birisi yapıyordu o videoları YouTube kanalıda vardı ama sattı büyük kanalını ama hala kullanılıyor darkcomet çalısıyor.
 

Geri
Yukarı