Hangi Programlama Dili Öğrenilmeli?

cigneve

Kilopat
Katılım
23 Ağustos 2016
Mesajlar
629
Çözümler
2
Programlama dilleri ile pek bir geçmişim yok sadece C++ çalışmıştım eskiden ona da uzun zamandır bakmıyorum. Zorluk düzeyi fark etmez.
 
Bir programlama dilini öğrenmekten önce, programlamanın mantığını anlaman daha iyi olur. Bunun için önce kolay bir dil ile başlaman, sonra ise kendini geliştirmen en iyisi olacaktır. Örnek olarak direk Java veya C gibi zor ve karmaşık bir dil ile başlamak yerine Python gibi kolay bir dil ile başlaman daha iyi olur. Zaten mantığı kaptınmı gerisi gelir merak etme.
 
Kesinlikle tek tavsiyem C, C++, 100% object oriented bir dil sırasıyla öğrenmeni temenni ederim. Neden C ve C++ ? En başta, C ve C++ dilleri, strongly type checking dilleri değidiğimiz dil grubundandır. yani bütün değişkenlerin tiplerini belirlemek zorundasınız. Buda size ileri ki zamanlarda, bir programın senaryosunu okuduğunuzda, space complexity daha rahat düşüneceksiniz. Diğer bir unsur ise, pointeer kavramıdır. Yeni başlayan bir çok kişi, pointeer kavramı anlayamamakta veya zorlanmaktadır. C ve C++ pointer, space azalatmak için mükkemel bir araçtır ve bu sayede, parameter passing by value, parameter passing by referance gibi kavramlar giriyor (Parameter pass by value-resualt desteklememektedir). Ayrıca, C ve C++'daki pointer kavramı size kazandırdığı da, veri stack mi saklanıyor yoksa heap'demi , Dynamic, Static 'mi kavramları öğretiyor. Örnek olarak,

int * fixed_heap_dynamic_array = malloc(7 * sizeof(int))

int fixed_stack_dynamic_array[7];

Gibi, Genellikle Java , C# gibi %100 pure object oriented diller ile başlamış kişiler, bu işi öğrenmekte zorluk çekmektedir, ve daha fazla sebeplerden dolayı önce C-> C++ öğrenmeni tavsiye ediyorum
 
Bu soruyu ben de sormuş biri olarak ve yazılımcı arkadaşlarımın tavsiyelerini size söyleyeyim. Tabi araştırdım bunu bir de. Öncelikle ne yapmak istiyorsunuz? Web tasarım, masaüstü uygulaması veya mobil uygulama neye göre gidecekseniz ona göre şekillenir bu durum. O yüzden öncelikle ne yapmak istediğinize karar verin. Yoksa C#'la başlayıp acaba Java mı olsaydı vs diye kafanız karışır. Ha bu arada programlama mantığını anlama adına benim de önerim Python'la başlamanızdır. Python güçlü bir dil yalnız her istediğinizi daha iyi yapan illa ki farklı bir dil mevcuttur. Bir yerden başlayın ama çok da dallanıp budaklanmamanızı öneririm.
 
Kusura bakmayın konu ile ilgilenemedim. C++ başladıktan sonra 2. gün if yapısını öğrenir öğrenmez bir program yazmıştım da buraya nasıl atabilirim derleyiciden exe haline dönüşmüştü kodlarını hatırlamıyorum.
Edit: Virüs taramasından geçirip OneDrive'a yükledim C++.exe
 
Python ile baslamak daha kolay.
C++ biraz daha zor ama temeli Python'a gore saglam atarsin. Python in syntax i kolay ve yazi diline yakin oldugu icin tercih ediliyor.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı