"Haswell ve Ivy Bridge" Isınma Sorunu ?

alexx_87

Hectopat
Katılım
14 Ocak 2014
Mesajlar
2
Merhaba,
Bu aralar özellikle haswell işlemciler hakkında ısı sorunları olduğu "efsaneleri mi acaba?" konuşuluyor. Youtube'da da yabancı kaynaklı bir video gördüm. (link aşağıdadır- kesinlikle ustalarımın izledikten sonra cevap yazmalarını rica ediyorum)
Ben de haswell almak istiyorum ama bu olaylar ve özellikle bu video kafamı çok karıştırdı. Videoda haswell (ve ivy bridge) işlemcilerde kullanılan soğutma elemanlarının (macun-materyaller vs) sandybridge gb daha eski nesil işlemcilere kıyasla daha kalitesiz olduğunu bu yüzden de ısınma sorunu olduğunu söylüyor.. ve kendine ait haswell mimarisine sahip işlemcisine birkaç işlem yapıyor.
İşlem öncesi yük altında 98 dereceleri gördüğünü anlatıyor. Yaptığı işlemden sonra yük altında 68 leri görüyor en fazla..
Technopat ustalarından (adminlerinden), özellikle de çok sevdiğim sayın Recep abimden, yorumnlar bekliyorum. Bunların doğruluk payı nedir? Bu işlemleri yapalım mı? Yoksa hiç haswell (ya da ivy bridge) almayalım mı?
Saygılar...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Allah'a şükür bende böyle bir sıkıntı olmadı ve sende Haswell işlemci alabilirsin. Birde Recep abi ve diğer yöneticiler yorum yazınca güzelde biz yazınca kötü mü ? :D.
 
Evet bu doğrudur. Ama videonun tarihi Ağustos 2012. Bu süre zarfında bu sorunlar giderilmiştir diye düşünüyorum. zaten videoda soğutucuyu iyi monte etmediğini söylüyor. Ek olarak OC yapmayınca çok sorun teşkil etmiyor.

Abi bende sandy bridge i5 var. sizin öneriler ve videolar dahilinde parçaları güncelliyorum. Anakart ve işlemci alıcam son olarak. Haswell e geçeyim mi? Yoksa sandybridge kalsın mı? Isınma sorunu olmasın istiyorum çünkü. Sandybridge den sıcak bi haswell satın almak istemem..

- - - Güncellendi - - -

EstaĞfirullah Mertcan hocam. Benim recep abi'yle bir başka bağım var diyelim :)
 
Abi bende sandy bridge i5 var. sizin öneriler ve videolar dahilinde parçaları güncelliyorum. anakart ve işlemci alıcam son olarak. haswell e geçeyim mi? yoksa sandybridge kalsın mı? ısınma sorunu olmasın istiyorum çünkü. sandybridge den sıcak bi haswell satın almak istemem..

- - - Güncellendi - - -

estaĞfirullah Mertcan hocam. benim recep abi'yle bir başka bağım var diyelim :)
O bağ bendede var. İşlemciye gelicek olursak değiştirmene gerek yok. Sıkıntı olmadan kullana bilirsin. En son sistemi güncelleme anlamında hangi parçaları aldın ve yeni alıcakların için ne kadar bütçen var ?
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı