Hayatınızda gördüğünüz en PC'den anlamayan kişi

Çocukken kasayı sadece bilgisayarı açıp kapatmaya yarayan tuşun olduğu kutu sanıyordum. Tüm sistem monitör içinde kasa sadece tetikleyici zannediyordum.
Üniversite yıllarında da dedemlerle kalıyordum. İkinci monitör aldım anneannem neden iki tane bilgisayarım olduğunu sordu. Açıklandıktan 2 gün sonra "e bu televizyona uydu kablosunu nasıl çektin" diye sordu. Sonrasında da bilgisayarı yanıma alıp okula giderken "koskoca bilgisayar çantaya nasıl sığıyor" diye sordu. Monitorü açıklayamadım kadına :')
 
Çocukken kasayı sadece bilgisayarı açıp kapatmaya yarayan tuşun olduğu kutu sanıyordum. Tüm sistem monitör içinde kasa sadece tetikleyici zannediyordum.
Üniversite yıllarında da dedemlerle kalıyordum. İkinci monitör aldım anneannem neden iki tane bilgisayarım olduğunu sordu. Açıklandıktan 2 gün sonra "e bu televizyona uydu kablosunu nasıl çektin" diye sordu. Sonrasında da bilgisayarı yanıma alıp okula giderken "koskoca bilgisayar çantaya nasıl sığıyor" diye sordu. Monitorü açıklayamadım kadına:')

Opksapfksoakopasfkop.
 
Eski oyuncu laptopumdaki ekran kartı ve ramleri masaüstü toplayınca ona takmak istiyordum. :D
 
Sıvı temaslı anakartına kurusun diye pirinç basan birisini hatırlıyorum o arkadaş hala aklımdan çıkmıyor.
 
Mahalle bilgisayarcısı:
Abim senin bilgisayara format lazım,başka kurtuluşun yok,kesin çalışır.

Ben halkın bilgisayar alanında olmayan insanların bigisayardan anlamamasına tebessüm edip geçerim, çok da önemli değil. Ama bilgisayar,bilişim sektöründe olup da bir şey bildiği olmayan,bir şey yaramaz çözümler üretip vurdumduymaz olanlar,ben şu kadar sektördeyim diye atarlanıp da kalitesiz hizmet verenlere aşırı ama aşırı gıcık oluyorum. Bilmemek ayıp değildir ama bilmeyip biliyorum demek ayıptır.
 
Konunun ilk mesajı 11 yaş mizah, 5 yıl sonra okusa yüzü kızarır.

Benim gördüğüm en vasat durum mahalle bilgisayarcısıydı. Adamın hiçbir bilgisi yok bilgisayar hakkında ekran kartının bit değerleri ile karşılaştırıyordu ben de hiç anlamasam yanmışız.
 

Geri
Yukarı