HDD hem oyun için hem de depolama için kullanılır mı?

AndroMobilE

Hectopat
Katılım
6 Ocak 2020
Mesajlar
36
Arkadaşlar 1TB'lik HDD alacağım. SSD'lerin hızı her kurulumda düşüyor diye o da ama karar veremediğim yer var. İşte HDD'yi hem sistem hem depolama hem de oyun için kullanmam iyi mi yoksa sistem için SSD alıp sistemi SSD'ye oyunları vs de HDD'ye mi kursam veya hepsini HDD'ye kursam da olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Oyunları SSD’ye atıp orada tutabilirsiniz. HDD üzerinde diğer dosyaları tutabilirsiniz. Oyun performansını etkilemez fakat okuma hızı yüksek olacağı için daha hızlı açılır.
 
Örnek vereyim SSD içine Windows ve Rust yapıştır diğer oyunları HDD koy gitsin Rust oyununu örnek olarak gösterme sebebim SSD ile çok hızlı oluyor bekleme süresi dehşet uzun.
 
Paranız varsa SSD alın çünkü oyunlara bağlı olarak SSD sadece bekleme süresini kısaltmak ile kalmıyor, aynı zamanda oyunun performansını kökünden etkiliyor. Verebileceğim en büyük örneklerden biri Starfield'dır. HDD'e kurulduğunda FPS düşmesinden çıldırtıyor insanı ama birde SSD'e kurduğunuz da bal gibi akıcı bir şekilde çalışıyor. Yine aynı olayı ben Ghost Recon Breakpoint oyununda da yaşadım. HDD içine kurulu olduğu zaman sürekli ağır ağır FPS dalgalanmaları yaşıyordum. Genel olarak bir HDD'in okuma ve yazma hızını 80-150 MB/s dersek, SATA SSD'in okuma ve yazma hızı ortalama 500-550 MB/s civarındadır. NVMe SSD söz konusu olunca bu okuma yazma hızı 3000-3500 MB/s civarına kadar çıkıyor. Ayrıca birde HDD ve SSDlerin kendi içlerindeki veriye ulaşma süresi var; HDD 10 ila 20 ms civarı iken, SSDlerin her türlüsü µs, yani 0.1 milisaniyenin altındadır. Hızı her kurulumda düşse dahi yine de ortada açıkça farkını göreceksin.
 
HDD'ye oyunları kurmanız daha iyi olur tabii hangi oyunu ne sıklıkla oynuyorsun ona göre SSD'ye kurabilirsin ben Black Desert Online oynarken map yüklenmiyor diye SSD aldim ve buna değdi.
 
Arkadaşlar ben öyle ağır oyunlar oynamam fazla, elimde ssd var zaten ama yazma hızı düşük şöyle ki 550 den 200 ve 100'e düşüyor ondan şüphe ediyorum yani bir kaç format atim desem ssd nin hızı daha çok düşer yani güvenmiyorum fazla ssd ye elimde olana
ve gidip yeni ssd alsam fazla para ister oda bende 1tb lik Seagate baraccuda veya wd blue almak istedim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı