Hırsız sayılır mıyım?

O olaylarda biz yoktuk ve bu arkadaş da Suriyeli galiba. Her neyse, çakıyı belki hediye etmedi. Bilemeyiz. Ama gel gelelim olaya, sende suçlusun. Bıcağı almayacaktın ama yapacak bir şey yok. Ya sende onun bir şeyini al önemli. Ya da döv, mahkemeye gidilmez.
 
Sur*yeli 'arkadaşını' güzel bir döv bıçak taşımak vs. neymiş görsün. Hatta Manisa'daysan bende geleyim. Benim memleketime gelip silah taşıyacak he? Kolay değil o.
 
Şiddet çözüm değil diyemem böyle suriyelilere bıçak taşıyan adam kekodan da öye ayrıca okula 700 TL değerinde bir kulaklık getirmeyin getirecekseniz ulu orta bırakmayın ben olsam çıkışta ağzı yüzü dağılmıştı yine de tercih sizde.
 
Kimse kusura bakmasın! Ailelerin kim bilir ne hallerle çocuğuna kaç liralara aldığı eşyaları elin arapı gelecek ve çalacak üstüne haraç kesecek! Şiddet elbette çözüm değildir de bu spesifik bir örnek olay. Hocalar çözmüyorsa ne yapacaksınız? Suriyelinin ailesiyle mi konuşacaksınız? Belki insandırlar ama nerede bulacaksın? Asıl iş hocalarınıza düşmekte burada. Hocalar o öğrencinin ailesiyle iletişime geçip durumları anlatması gerek. Aile yaptırım yapmazsa idare bizzat öğrenciye dersini verecek. Peki bunlar olmuyorsa ne yapacağız? Adamın ailesi ne zorluklarla eşya alacak çocuğuna suriyeli onu çalacak üstüne babanın veya annenin 1 günlük yevmiyesini haraç isteyecek öyle mi ? Haddini bildirmeniz gerek o çocuğa bir şekilde. Dövün çocuğu ama iyi dövün ki cesaret edemesin bu tarz şeylere.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı