Hukuk okunur mu?

Hocam ama doğrusu ne mesela benim memleketim Balıkesir ben çok üniversiteleri bilmediğimden iyi mi kötümü anlayamıyorum sizce Balıkesir'deki üniversitelerin hukuk bölümü iyi mi?

Bilmiyorum ancak kafaya takmayın fazla zaten gelecekte ne olacağı artık belirsizleşti yani günümüzde dijitalde kendi pazarlayan avukatlar başarılı olabiliyor bir de bunun geleceğini düşünün.
 
Hocam ama doğrusu ne mesela benim memleketim Balıkesir ben çok üniversiteleri bilmediğimden iyi mi kötümü anlayamıyorum sizce Balıkesir'deki üniversitelerin hukuk bölümü iyi mi?

Büyükşehirlerdeki hukuk fakültelerini öneririm. Mesela Ankara hukuk ve İstanbul hukuk. İkisi de kaliteli hukuk eğitimi veren üniversiteler. Bu üniversiteleri araştırmanız daha iyi olur. Bende pek bilgili değilim.
 
Okunur tabii ki de çok güzel bir meslek. Savcılık sınavına girip kazandığında direkt atanıyorsun. Savcılara "Polislerin amiri" gibi şeyler de denmektedir. Aşırı yüksek maaş alırlar. Bizim akrabamız terör başsavcısı ve cidden yüksek maaş alıp rahat şartlarda çalışıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Okunur tabii ki de çok güzel bir meslek. Savcılık sınavına girip kazandığında direkt atanıyorsun. Savcılara "polislerin amiri" gibi şeyler de denmektedir. Aşırı yüksek maaş alırlar. Bizim akrabamız terör başsavcısı ve cidden yüksek maaş alıp rahat şartlarda çalışıyor.

Hocam inşallah bende kendimi oralarda görürüm 😀
 
Merhaba, aslında yazsam bayağı uzun yazarım kafamda bayağı soru var fakat hemen kısaca özetleyip yardımınızı isteyeceğim ben bölüm olarak eşit ağırlık seçtim eşit ağırlıkta da biliyorsunuz kalite bölümler hukuk ve psikoloji var (benim gözümde) psikoloji ile hiç aram yok daha kendi mentalim sağlıklı değil başkasını nasıl düzelteceğim :) geriye hukuk kalıyor ve aslında araştırdığımda tam istediğim bölüm gibi bir şey ama bazı kişiler çok fakülte açıldığından dolayı değersizleştiğini ve çok önemli bir bölüm olmadığını söyledi ve bende arafta kaldım sizce bu zamanda hukuk okunur mu?

TÜİK yükseköğretim istihdam göstergeleri raporuna göre:

Lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı:
Yönetim bilişim sistemleri: %73,6
Hukuk: %52,4
Psikoloji: %60,1

Gruplara göre lisans mezunlarının aylık ortalama kazançları:
Yönetim bilişim sistemleri: Yüksek (48. sırada)
Hukuk: Yüksek (51. sırada)
Psikoloji: Çok düşük (166. sırada)

Eşit Ağırlık’ta gerek iş istihdamı gerek maaş açısından en iyi seçeneklerden birisi Yönetim Bilişim Sistemleri.
 

Geri
Yukarı