i5 11400F işlemci sıcaklığı 80 derece olduğunda gücü azaltan ayarın ismi nedir?

EndoBero

Hectopat
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
775
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Arkadaşlar i5 11400F işlemcim var. İlk aldıgımda sıcaklığı stok fandan dolayı 90 derecenin üstündeydi. O zamanlar BIOS'tan bir ayar yapmıştım bu ayarla birlikte sıcaklık 80'i geçtiği an işlemci kendi gücünü kısıyor ve Turbo modla ulaşılabilen Max hız 4400'den 3500'lere kadar iniyordu. Bu sayede sıcaklıkla ilgili bir sorun yaşamıyordum ancak geçen başka bir şey için kurcalarken tüm BIOS ayarlarını sıfırladım ve o ayar da sıfırlandı.

Şimdiyse hatırlayamıyorum, kaldı böyle. Dediğim ayarın ne olduğunu bilen biri yardımcı olabilirse sevinirim. Bir de dediğim şeye cevap verin. Bazıları var, gelip stok fanı değiştir kule tipi fan al diyor onu ben de akıl edebiliyorum ama maalesef şu an alamam.

Ek olarak bahsettiğim ayar; Turbo modu ya da ASUS performans modu değil, onları denedim sonuç aynı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Chat GPT'ye yazdım böyle bir yanıt verdi. Belki bir faydası olur diye paylaşmak istiyorum, önceki konunuzu gördüm:

"Hatırladığın ayar muhtemelen işlemcinin sıcaklıkla ilgili koruma mekanizması olan 'Thermal Throttling' ile ilgili bir ayardı. Bu ayar genellikle 'Thermal Throttling Limit' veya benzer bir isim altında bulunabilir ve işlemcinin sıcaklığı belirli bir seviyeye ulaştığında performansı kısıtlamak için kullanılır.

Ancak, BIOS'ta bu ayarı bulamıyorsan, işlemcinin termal koruma özelliklerini etkinleştiren bir başka ayar olabilir. Bu genellikle Intel'in işlemcileri için 'Intel Thermal Velocity Boost' (TVB) veya benzer bir isim altında bulunabilir. Bu özellik, işlemcinin sıcaklığı belirli bir seviyeye ulaştığında otomatik olarak hızı düşürerek sıcaklığı kontrol altında tutar.

Eğer bu ayarları bulamıyorsan, BIOS güncellemesi yapmayı düşünebilirsin. Bazı BIOS güncellemeleri, termal yönetimle ilgili yeni ayarlar veya iyileştirmeler getirebilir."
 

Yeni konular

Geri
Yukarı