İleriye dönük sıvı soğutma vs hava soğutma

Teşekkür ederim yanıtınız için. Thermalright peerless Assassin gözüme takıldı Phantom spirit yerine tercih edilir mi sizce.

Hayır Phantom spirit daha sessiz ve performanslı.
 
Thermalright Peerless Assassin bu ürünü tavsiye eder misiniz

Hayır Phantom spirit daha sessiz ve performanslı.
Teşekkür ederim Kule Tipi olarak Phantom Spirit güzel görünüyor.
 
Biraz kafamda mı kuruyorum bilmiyorum ama sanki ekran kartı ve kule tipi soğutucu birbirlerinin ısınmasına sebep oluyorlar gibi geliyor bana şu anki kasada hava akışı yok o da ayrı etken tabii ama kasa içerisinde yer açılsın hava akışı daha iyi olsun diye aslında sıvı soğutma istemiştim. Ama şöyle kafama göre güzel pompası sağlam F/P bir ürün bulamadım 360mm ebatlarında. Bakım maliyetleri vs konularında pek bilgim yok. Alışmışız kule tipinde 6 ay 1 sene arasında termal macun ve toz bakımı yapıp devam etmeye. Kararsızım.
 
Hocam sıvı soğutmalara normal kullanıcılara önermem kule tipini alın geçin.
 
İleride eğer daha yüksek ısınan veya daha güçlü bir işlemci alma niyetiniz, planınız varsa sıvı sogutucu alabilirsiniz. Ancak sıvı sogutucuların bakımıda biraz tuzlu olabiliyor. Hava soğutucu çoğu işlemci için yeterli aslında. Eğer normal bir kullanıcıysanız sıvı sogutucu önermem çünkü gereksiz masraf olur, sadece havalı olsun güzel dursun diye alırsınız. Onun haricinde sıvı sogutucuları genelde yayıncılar ya da tüm gün sistemi zorlayanlar yani render alan, 3D tasarımcılar veya editörler kullanır. O yüzden benim tavsiyem hava sogutucu alıp kalan miktarıda sistemde ne eksikse ya da düşükse onu yükseltmeniz yönüde olacaktır. Yine de son karar sizin.
Bende YouTube içerik üreticisiyim Assetto Corsa oynuyorum Content Manager üstünden haliyle optimizasyon olmadığı için sistemi iliğine kemiğine kadar sömürüyor oyun ve yanında OBS de kayıtta açık oluyor. Şuan 1080p de takılıyorum. İleride kesinlikle 4070 Super ve Intel bir işlemci işlemci ile 2k da kayıt almayı düşünüyorum

Hava akışı yok kasa da bana o yüzden öyle geliyor sanırım. Geçen baktım ikiside baya sıcaktı elle dokununca mantıken hava akışı da olmayınca sağlıklı soğutma olmaz diye düşünmüştüm bu kadar yakın iki ürün arasında.

Performansı çok iyi görünüyor. Bayağı da sessiz yani ben çok sevdim. Bu kanalı bayağıdır takip ediyorum buradan heves edip aldım. Kullanıyorum birkaç haftadır. Gaming.gen.TR'de 4000 lira idi. Hala öyleyse gayet iyi fiyat.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu evde inceleyeceğim hocam şu an iş yerindeyim. Teşekkür ederim.
 
Bende YouTube içerik üreticisiyim Assetto Corsa oynuyorum Content Manager üstünden haliyle optimizasyon olmadığı için sistemi iliğine kemiğine kadar sömürüyor oyun ve yanında OBS de kayıtta açık oluyor. Şu an 1080p de takılıyorum. İleride kesinlikle 4070 Super ve Intel bir işlemci işlemci ile 2K da kayıt almayı düşünüyorum

Hava akışı yok kasa da bana o yüzden öyle geliyor sanırım. Geçen baktım ikisi de bayağı sıcaktı elle dokununca mantıken hava akışı da olmayınca sağlıklı soğutma olmaz diye düşünmüştüm bu kadar yakın iki ürün arasında.

Birbirlerine yakınlar ama sıcak havaları birbirlerine temas etmiyor hocam.
 
Hocam sıvı soğutmalara normal kullanıcılara önermem kule tipini alın geçin.
Hocam biraz sıvı soğutma konusunda bilgisizim. Sebebini öğrenebilir miyim merak ettim.

Birbirlerine yakınlar ama sıcak havaları birbirlerine temas etmiyor hocam.

Isıyı yayıyorlar sonuçta sürekli çalışan bir ketılın yanına soğuk kola koymak gibi düşünelim 😅 meraktan sormuştum sadece bu arada hocam yanıtınız için teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı