İMDB Puanları sizce adil mi ?

Bence adil. Hem ayrıca bize güzel görünmesi tam anlamıyla iyi bir film olduğu anlamına gelmez. Bunun en büyük örneği Türkiye'de gişe rekorlarını alt üst eden Recep İvedik'in İMDb puanının durumudur. Aslında 4,1 bile bunlara fazla.
qweqwe.png
 
Türk komedi filmleri başka dillere çevrildiğinde anlamını kaybediyor olabilir. Puan bu yüzden düşüktür diye tahmin ediyorum. Adam akıllı aksiyon filmimiz yokki. :(
 
Bazı filmler hariç benim verebileceğim puanlardan çok çok farklı olmuyor. Oy sayısı arttıkça gerçek değerine yaklaşıyor filmler. Türk yapımlarının puanlarını pek dikkate almamak lazım, Recep İvedik gibi filmler 4-5 edecek filmler değil en fazla 2 eder :)
 
Sorunun cevabı en kısa yolla Birdman filmin de belli. Kesinlikle adil değil. Çünkü insanlar oyladığı için dil,din, ve siyasi görüşe göre puan da veriyor Amerika'lılar. Bir de tabi Dc mi Marvel tarafları bilerek düşük veriyor vs .
 
Bu konu ile ilgili şunu söyleyeyim. Her zaman adil değil. Fakat bana hep bir ölçüt lazımdı. Miktarı azaltması gereken. Çünkü azaltamıyorsunuz, ilginizi çeken bir sürü film oluyor. Bir maliyeti olsa bile, bir ölçütümün olması iyi olur dedim. Uzun bir süredir IMDb'ye göre hareket ediyorum.

Son olarak, TV serisi tarihine adını yazdırmış Sopranos, The Wire gibi dizilerdeki puanlar gayet haklı. Belki bu gereksiz bir söylem oldu. Malumunuz zaten.
 
Evet adil. Çünkü imdb de oy kullanan her kullanıcının oy çarpanı eşit değil. Top1000 oylayıcı diye nitelendirilen ve açıklanmayan (hatta birçok top1000 oylayıcısının bile bu gruba dahil olduklarından haberleri yok denilir) kişilerin oyları filmlerin güncel puanlarını çok fazla etkilemekte. Bu yüzden birçok film ilk çıktığında çok yüksek puanlar alıp Top1000 oylayıcının oyları ile 7 puan barajına düşmekte.
Ayrıca filmleri değerlendiriken 'beğenme' en son ölçüttür. İmdb de oy kullanan insanlar seneryodan tutun oyunculuğa, çekim kalitesinden tutun görsel efektlere daha birçok bizim gibi sıradan izleyicilerin anlayamacağı kıstasları göz önünde bulundurmaktadır.
İngmar Bergmanın Sevent Seal filminin neden yüksek puan aldığını anladığın gün olay bitmiştir.
 
Son düzenleme:
Bence saçmalık herkes farklı şeyleri sever. Yani filimin ya da dizinin beğeneni de olur beğenmeyeni de. Puan bence populerlik düzeyini belirliyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı