İngilizce işletme vs yönetim bilişim sistemleri

Şu anki netlerim ile ortalama 100k gibi bir sıralama yapıyorum. İngilizce işletme okuyup bir yandan da yazılım öğrenmek mi daha mantıklı yoksa yönetim bilişim sistemleri okumak mı?
Daha önce uluslararası ilişkiler düşünüyordum fakat vazgeçtim aynı zamanda ortalama B2 seviyesinde bir İngilizce'ye sahibim tavsiyelerinizi bekliyorum.

YBS güzel bir bölüm, diploması yazılım sektöründe de oldukça etkili, açıköğretimden okumadığın sürece her yerde okuyabileceğin bir bölüm, elbette kendini geliştirmen de çok önemli. İlerleyeceğin alanı iyi belirleyip projeler ile desteklemeni kendini teknik anlamda da geliştirirsen açıköğretim hariç her yerde okunur. Açıköğretimde okunmaz dememin sebebi iş ilanlarında açıköğretim mezunlarını filtreden eliyorlar, o yüzden açık öğretim diploması işlevsiz bir diploma maalesef.

İşletme iyi bir üniversitede okumuyorsan 4 yıl işsizliği ötelemekten başka bir şey değil. Boğaziçi-ODTÜ seviyesindeki üniversiteleri kazanabiliyorsan elbette tavsiye ederim, ama aksi durumda okumanı kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Alternatif bir bölüm yok mu? İkisi de iyi bir bölüm değil. Önüne gelenin girip okuduğu her yıl binlerce diploma dağıtan boş bölümler.

Okumak istemediğin bölümler o bölümlerden 1000 kat daha iyi ama. İlla eşit ağırlık neden okumaya çalışıyorsun? Hukuk okursan bence daha iyi olur.

Gerçeklerden çok uzak bir yorum. TÜİK yükseköğretim istihdam göstergeleri raporunu inceleyip üç bölümü de kıyaslayalım bakalım:

Lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı:
Yönetim bilişim sistemleri: %73,6
Hukuk: %52,4
Psikoloji: %60,1

Gruplara göre lisans mezunlarının aylık ortalama kazançları:
Yönetim bilişim sistemleri: Yüksek (48. sırada)
Hukuk: Yüksek (51. sırada)
Psikoloji: Çok düşük (166. sırada)

Kısaca iki grupta da YBS daha önde. Kaldı ki YBS zaten teknik bir bölüm olduğu için kendini ne kadar geliştirirsen iş imkanı ve maaş açısından kendini o kadar ileriye taşıyabileceğin bir bölüm her açıdan daha avantajlı.
 

Geri
Yukarı