İngilizce Kelime Ezberlemek için Öneri

Arda Şimşek

Kilopat
Katılım
10 Haziran 2014
Mesajlar
401
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu an B1 veya B2 seviyesindeyim ortalama olarak ikisin ortasında bir yerdeyim hemen hemen tüm dil bilgisi konularını bilmeme rağmen kelimelerden çok sıkıntı çekiyorum, bunun için birkaç sorum var.

1-Uzun süredir izlediğim yabancı dizilere bazılar 7-8 bazılar 3-4 sezon izlediğim dizileri ingilizce altyazılı olrak devam etmeye düşünüyorum ama arada dediğim gibi bilmediğim kelime sayısı fazla çıkıyor bunun için sizce izlerken yanımda sözlük mü bulundurayım yoksa bittikten sonra bilmediğim sözcüklere mi bakayım ?

2-Nasıl kelime ezberlememi önerirsiniz ?

Son olarakta Ankara'daki kurslar hakkında bilgisi olan arkadaşımız varsa kaliteli ve iyi anlatıma sahip hocaları olan bir kurs önerisi istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
:) Galiba dalga amaçlı söylediniz ama gerçekten çevrim içi oyunların hele ki global bir kitleye sahipse çok yararı oluyor. Gerçi Cs:GO'da daha çok Rusça öğrenirsiniz (şaka). Eğer çevrimiçi oyunlar oynuyorsanız ve Avrupa sunucuları varsa onlarda oynamanızı ve sohbette aktif olmanızı öneririm. Onun dışında ise film keyfinizi biraz kaçırabilir fakat küçük ekranda izleyip diğer sekmede Google translate açık bırakmanızı öneririm.
 
Yanında bir sözlük taşımana gerek yok sürekli illa ki bir iki kelime öğreneceksin diye. Aklında tutmaya çalış, kasma kendini. Zaten kelime kalıcı belleğe atılıyor o zaman. Ezberlemekten kastın kelimeyi arka arkaya söylemek veya yazmak gibi yöntemlerse onlar da olabilir ama kişiden kişiye değişiyor. Kendine hangi yöntem daha kolay geliyorsa öyle tut kafanda.
 
Kelime konusunda en güzeli herhangi bir Türkçe cümle kurmadan onun İngilizce'sini kurmanız. Daha sonra ezberlediğiniz kelimeler ile ilk başlarda bir kaç tane cümle kurun, mümkün olan her anda onunla ilgili cümleler kurun. Bu şekilde daha iyi ezberlersiniz.
Filmler de çok etkilidir bu konuda. İngilizce altyazı olarak izleyin, anlamadığınız kelimeler film içerisinde zamanla çıkar fazla takmayın, sahnede bile anlarsınız ne dediğini.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı