İngiltere, WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage ve Snapchat'i Yasaklıyor!

Yasak haberlerine ülkemizden çok fazla aşinalığımız var aslında, fakat bu sefer İngiltere gibi dünyanın en güçlü ülkelerinden bir tanesinden yasak haberinin gelmesi biraz şaşırttı. Söz konusu yasağın sebebi ise İngiltere’deki silah ve uyuşturucu kaçakçılığının bu uygulamalar üzerinden yapılması.

Mesajlaşma uygulamalarında bulunan güvenlik sistemi, mesajların şifrelenmesini sağlayarak üçüncü kişiler tarafından öğrenilmesini engelliyor. Bundan dolayı mesajların içeriğine ulaşamayan İngiltere, söz konusu şifreleme algoritmasının kaldırılmasını istedi fakat şirketlerden olumlu bir yanıt gelmedi.

Daha önce Çin ve Kuzey Kore gibi ülkelerde bu tarz yasaklama haberleri duymuştuk fakat pek ilgimizi çekmemişti. (komple interneti bile yasaklayabilecek katı yasalara sahipler) Ağustos ayında yürürlüğe girmesi beklenen yasağın dünya çapında büyük bir ses getireceğini ve bazı ülkelerin bu durumu rol - model olarak benimseyip benzer yasaklar uygulayabileceğini görmek için kahin olmaya gerek yok sanırım.

Kaynak
 
Konuşma programları bitmez ki, istedikleri kadar yasaklasınlar. Devletler bazen gerçekten salak oluyor, anlamsız şeyler yapıyorlar.
 
Artık günümüzde teknolojinin nimetlerinden yararlanamayacak isek bu kadar teknoloji niye? Çok gereksizce yapılan bir olay devletin başka işi yokta gidip insanların kullandıkları teknoloji ile uğraşıyorlar.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı