Intel’den Agresif Hareket: “AMD, Ryzen 7000 Serisi ile İnsanları Kandırıyor”

Bendeki soğutucuyla 7950X3D en fazla 78 derece görüyor, benzer soğutucunun 14900K ile olan testlerine bakıyorum aynı testte 102 dereceye çıkıyor.

Bu arada Intel 15. nesilde müthiş iş çıkarır, işlemci yanmadan uçup kaçarsa AMD'ye satışı koyup direkt Intel 15900K ve anakart alırım. :D :D Rasyonel bir müşteriyim ben, hangisi benim ihtiyacıma göre daha iyiyse diğerine tiksinme ifadesiyle bakarım. :D

Hocam 15. nesil Meteor Lake soketler ile gelecek. Böylece Intel i9 15900 K gibi bir isim yok artik.

Onun yerine Intel Core Ultra 9 olacak. Birde 185H gibi takilari var. Tam olarak neyi ifade ediyor bilmiyorum. High Performans olabilir. Ama K gibi iste ne bileyim , dahili ekran karti var yok , bilgisi yok.

1701741648960.png
 
Intel eğer böyle söylüyorsa pes diyorum. Yıllarla tüketiciyi aldatan Intel, şimdi AMD satışlarda öne geçti diye amd-ye "kandırıyor" diyor. Bu kadar yüzsüzlük olmaz yani.
 
Haberin ana teması gereği açıklanması gereken yeri -eğer haber doğruysa- haberde hata olmaması adına birebir çevirdiğim doğrudur.
Aynı haberin benzer türde içerik üreten tüm kaynaklarda da yayınlandığını hatta dilerseniz benzer cümlelerin birçok kaynakta bulunduğuna dair kanıtları mail adresinizi almak suretiyle iletebilirim.
(...)
Birebir çeviri olmadığını ve kendi yorumumu eklediğimi de haberi baştan aşağı okuyan herkesin kolayca anladığını hatta arayıp bulamayanlar için kendi yorumumu haberin sonuna eklediğimi belirtmek isterim.
Öncelikle haber yazarı siz misiniz bilmiyorum, bunu belirteyim. Öyle olduğunu varsayacağım.

Başka yayın organlarının intihal yapmış olması onların ahlaksızlığıdır. Bunu savunma olarak kullanmaya çalışmak talihsiz bir hareket. Technopat'ın haberine dönelim, yazıları görelim diye görselleri kırptım.

2023-12-05 16_12_38-.png


Söylediğinizin aksine sadece "Haberin açıklanması gereken yeri" değil, haberin tamamı işaretlediğim şekilde birebir çeviri. Cümle yapıları, bağlaç ve edat kullanımı bile tamamen aynı. Yalnızca bir cümlede VideoCardz, kendi EPYC haberine atıf yapmış ancak sizin böyle bir haberiniz olmadığı için farklı bir cümle kullanmışsınız.

Haberin özgün tek yanı en sondaki yorum paragrafı. Buradaki içerik ise İngilizce kaynaktaki "snake oil" deyimini doğrudan Türkçeye çevirmeye çalışıp başaramadığınız için yaptığınız açıklama. Bu bağlamda yerelleştirme ile çeviri arasındaki farkı bilmeyen bir acemi gibi görünüyorsunuz.
 
Bana göre düşük bütçede Intel çok iyi, X3D işlemci segmentlerinde de i9 almak çok saçma. 3300X gibi güzel bir işlemci 5 veya 7. nesilde gelmedi. 4 çekirdeği terk ediyorsan alternatif 6 çekirdekli işlemciler getireceksin. 12100F 4/8 olmasına rağmen 5600'e kafa tutuyor.

12100F boştaki hali:

1705620252203.png



Yüksek bütçede de AMD almak daha mantıklı W/Performans açısından.

1705620286683.png
 
Bana göre düşük bütçede Intel çok iyi, X3D işlemci segmentlerinde de i9 almak çok saçma. 3300X gibi güzel bir işlemci 5 veya 7. nesilde gelmedi. 4 çekirdeği terk ediyorsan alternatif 6 çekirdekli işlemciler getireceksin. 12100F 4/8 olmasına rağmen 5600'e kafa tutuyor.

12100F boştaki hali:

Eki Görüntüle 2089314


Yüksek bütçede de AMD almak daha mantıklı W/Performans açısından.

Eki Görüntüle 2089316
Valla hiçbir bütçede yeri yok bu çöplerin. Verimsiz, fahiş, güçsüz, soğumak nedir bilmez, ileriye dönük olmayan çöpler. Zaten 15. nesilde yeni soket çıkacak bir de. Yazılım hileleriyle rezilliği kapatmayı denediler 14. nesilde ama kimse yemedi GameBooster sponsoru sözde teknoloji elemanları hariç. Millet aynı güç için çok daha fazla para ödemiyor ve aynı güce çok daha fazla soğutma yatırımı yapmıyor. Böyle saçmalamaya devam ederlerse pazar paylarını kaybetmeye devam edecekler. AMD'ye sallamadan önce tembellik etmeyi bırakıp, yeni mimari geliştirsinler.
 
Şu saçmalığı forumdan bir fanboy yazsa gülücük atıp geçeceğimiz ve kimsenin umursamayacağı şeyi koskoca Intel yazıp medyaya servis etmiş.
Intel fanboylarının bile yüzünü kızartacak olan bu açıklamanın Intel’den gelmesi de ayrı bir ironi. AMD vs Intel konusu altında atıp tutan ergenler gibi açıklama yapmış ya la adamlar. 5 yıldır 10nm altına inememiş, performansta, verimlilikte farkını koyamamış, bunlarla farkını koyup bunlarla övünmesi gerekirken hiçbir şey bulamayıp isimlendirmeden vurmaya çalışıyor. Biz doğru isimlendiriyoruz, AMD yapmıyor diyor. Bu kadar altı boş bu saçmalığı kim bulmuş, medyaya servis edilmesini kim onaylamış? Koskoca firmanın yaptığı şeye bak akıl alır gibi değil. AMD buna cevap bile vermez çünkü ortada cevap vermeye değecek bir şey yok. Pazar payını yıllardır AMD’ye kaptıran sulu göz bir firmanın ağlak açıklamaları var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı