iOS 7'ye nasıl geçilir ? Farkları nelerdir ? Hatalar ve Çözümleri

rkytie

Kilopat
Katılım
26 Temmuz 2013
Mesajlar
105
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba arkadaşlar :) Başlıktan da anlaşıldığı gibi iOS 7'nin tam sürümü çıktı. Bunun hakkındaki düşünceleriniz ve düşüncelerimiz neler? Memnun kalındı mı? Nasıl kurulacak?

Dün akşam 8 saatlerinde iOS 7 tam yani full sürüm çıktı. İşte o mükemmel güncellemenin resmi;

suyhd.jpg


Her cihazda farklı bir büyüklüğe sahip bir güncelleme mevcut. Cihazım iPad 2 ve güncellemenin büyüklüğü 649 MB. Peki bu güncelleme de neler mevcut? Apple'ın ağzından bu güncelleme ile gelen değişiklikleri okuyalım;

suymz.jpg



İşte bu tüm değişikler iOS 7'de mevcut fakat hepsi tüm cihazlarda değil.

Bildiğiniz üzre iOS 7, iPhone 4, 4S, 5, 5S ve 5C, iPad 2,Yeni iPad, 4 ve iPod 5. Nesil'e yüklenebiliyor. Fakat iPhone 5'teki yenilikler ve özellikler ile iPhone 4'teki yenilikler ve özellikler birbirinin aynısı değil.

iOS 7 nasıl kuruluyor?

iOS 7'yi kurmak için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izliyorsunuz. Ve eğer cihazınıza iOS 7 varsa iOS 7 güncellemesi çıkıyor. Sizin yapmanız gereken tek şey ''İndir ve Yükle'' seçeneğine dokunmanız oluyor. Geriye kalan tüm işleri cihazınız tek tek yapmaya başlıyor.

iOS 7 kurarken hata alıyorum?

iOS 7 kurarken hata alabilirsiniz. Dün akşam çoğu kişinin aldığı gibi. Peki bu hataların çözümü ne?

İşte bu hatalardan biri; ''Yazılım Güncellenemedi.'' ''iOS 7.0 indirilirken bir hata oluştu.''

suz3k.png


Bu hatanın en büyük nedeni ''benim fikrime'' göre yoğunluktan. Bildiğiniz üzre milyonlarca kişi aylardır bu güncellemeyi bekliyor ve herkes ilk önce kurmak istiyor. Çözümü ise çok basit. ''Kapat'' tuşuna dokunduktan sonra tekrar tekrar ''İndir ve Yükle'' tuşuna dokunmak. Bende de çok fazla hata verdi.

Bir diğer hata ''Yazılım Güncelleme Kullanılmıyor'' ''Şu anda Yazılım Güncelleme kullanılmıyor. Daha sonra yeniden deneyin.''

suzmf.png


(Nedenini bilmiyorum) Bunun çözümü de çok basit. iCihazını kapatıp açtıktan sonra bir kaç defa denemek. 2. veya 3. defa da oluyor.

Daha sonra cihazınız yeniden başlayacak. Ve meşhur ''Çabuk Çubuk'' görünecek. Bu çubuğun dolmasını bekleyeceğiz. Yaklaşık 10-15 dakika sürüyor. İşte o çubuk;


suzr2.jpg


VE FİNAL!

iOS 7 kurulumunuz tamamlanmıştır. ''iCihazınıza hoş geldiniz.'' yazısını görüyorsunuz. :)

suzu5.png


Daha sonra meşhur menümüz çıkıyor. Ve iOS 7 kurulumumuz tamamen bitiyor.

suzz1.png


Evet arkadaşlar böylelikle iOS 7 kurulumuzu başarı ile tamamlamış oluyoruz.

SON SÖZ;

Benim cihazım iPad 2 ve net söyleyeyim çok da beğendiğimi söylemem. Çoklu Görev Hareketleri tamamen bitmiş. iOS 6 gibi stabil değil. iPad 2 kullanan arkadaşlarımız iOS 6'ya bir kaç gün içerisinde dönüş yapacaktır. Bu sözler iPhone 4 için de aynı. Çünkü sistemler çok ta yeterli kalmıyor veya henüz iOS 7 tamamlanmamış. Bakalım ilerleyen günlerde nasıl güncellemeler gelecek? iPad 2 ve iPhone 4'deki şikayetler, sorunlar giderilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Evet arkadaşlar sizin düşünceleriniz neler? iOS 7 olmuş mu? Cihazınızda nasıl çalışıyor? Memnun musunuz? Bize aşağılardan yorumlara yazınız :) ;)

Twitter'dan beni takip edin; https://www.twitter.com/UmitCanakci :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
iPad 2'mde geçiş yaptım. Yani iOS 6 daha mı hızlıydı sanki. Ufak takılmalar hissettim kullanırken. Tekrar eskiye dönmem ama bilemiyorum. Belki geri dönüşlere göre yeni bir güncelleme gelir.
 
Çoklu Görev Hareketleri'nde çok kasma meydana geliyor. Pencere geçişlerinde ve uygulama girişlerinde. Gelecek güncellemelerle düzeltilir mi bilmiyorum ama iOS 6'ya geri dönüş çok fazla olacağa benziyor :)
 
Hocam konunun ismini değiştirebilir misiniz mümkünse? "iOS 7'ye nasıl geçilir? Farkları nelerdir? Hatalar ve Çözümleri." yapar mısınız? Ben değiştiremiyorum da.
 
Ios 7 ye geçince iphone 5 imi yeniden aktivasyon etmem gerekecek mi? Sim kilidini daha açmadım nano sim kartım yok telefoncuya verdim yaptı.
Hiç bir fikrim yok maalesef...

- - - Güncellendi - - -

iOS 7'yi ben iPhone 5'te kullandım ve iOS 6'dan daha iyi performans aldım. Benim kullandığım dönem Beta sürümleri vardı hatta.
Neredeyse tüm cihazlarda daha iyi performans alıyorsunuz. Ben yazıda iOS 6'da ki gibi performans alamadığımı yazmıştım ama fikrim değişti. Gerçekten çok iyi olmuş. Güncellemeler ile birlikte daha da iyi olacak İnşallah.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı