iPhone 13 Pro vs Samsung S23 Ultra

  • Konuyu başlatan PyXs
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 716
Çoğu kişi s23 ultra demiş onu almak daha mantıklı ben sadece iphone kullanan arkadaşlar androide daha dönmem aşırı iyi felan diye söyledikleri içinde hani o kadar para veriyorsun iphone al bari derler ya aynısını dedikleri için bi denesemmi acaba demiştim ama yorumlara ve özelliklere bakılırsa anlaşılan s23 ultra daha mantıklı
 
Bunun popüler kültürle ne alakası var, geldiniz yine. Aynen biz popüler kültürcüyüz. Vallahi bir bitmediniz.

Neden iPhone seçtin? iOS daha basit diye mi? Daha kötü bir telefona +20k vermenin tek sebebi bu mu? Söyler misin? 75 yaşında dedemin bile kullandığı Android ne kadar karışık gelmiş olabilirde "olamaz bu ne böyle" dedin ve iOSa geçtin. Ya da 10klık Android'den 80klık iOSa geçtiğin için bunu savunuyorsun.

Çoğu kişi S23 Ultra demiş onu almak daha mantıklı ben sadece iPhone kullanan arkadaşlar Android'e daha dönmem aşırı iyi falan diye söyledikleri içinde hani o kadar para veriyorsun iPhone al bari derler ya aynısını dedikleri için bir denesemmi acaba demiştim ama yorumlara ve özelliklere bakılırsa anlaşılan S23 Ultra daha mantıklı.

Paranı doğru kullanmış olursun. Zaten kamerayı, performansı, premium hissi görünce pişman olmazsın.
 
Arkadaşlar merhaba şu anda Realme GT 2 Pro kullanıyorum ekran suresi az olduğu için(5 -6 saat max) telefonu değiştrime fikrim var, fakat seçeneklerın arasında kaldım. 40.000 TL bütçe ile sizce pili 87-90 arasında olan bir iPhone 13 Pro mu tercih edersiniz yoksa 12 RAM 512 GB depolama Samsung S23 ultrayı mı tercih edersiniz? Ben sürekli bir Android kullanıcısıyım iOS hiç deneyimlemedim fakat nedense Android'den IOS'a geçen çoğu kişi daha Android kullanmayacağını söylüyor. Şu anda kullandığım telefonun da özellikleri gayet iyi iPhone 13 Pro alacak olursam pişman olur muyum sizce?
Şarj ve ekran süresi için mantıksız bir geçiş olur. GT2 Pro'daki hızlı şarjı mumla ararsınız. Ekran süresinde de aman aman bir artış olmaz. Ben olsam geçmezdim. İlla geçmek istiyorsanız 8 gen 3'lü bir Android ya da 14 Pro altında bir iOS'a geçmeyin derim.
 
Şarj ve ekran süresi için mantıksız bir geçiş olur. GT2 Pro'daki hızlı şarjı mumla ararsınız. Ekran süresinde de aman aman bir artış olmaz. Ben olsam geçmezdim. İlla geçmek istiyorsanız 8 gen 3'lü bir Android ya da 14 Pro altında bir iOS'a geçmeyin derim.
Ekran suresi büyük etken ama onun dışında kamerasını da pek beğenmedım hocam ben bu telefonu alırken kamerasını baya büyük beklentiyle almıştım fakat biraz hayal kırıklıgına ugrattı beni . Şarz süresı dediğiniz gibi muhtemelen ararım çünkü bu telefon %20 den %100 e 35 dk gibi kısa bir surede çıkıyor ama dediğim gibi hoşuma gitmeyen özellikleri var mesela ön kamerada flashı açarsanız dırekt fotoğrafı böyle saçma bir beyaz yapıyor arka kamerada fotoğraf bütün halinde çok iyi ama büyüttügünüz zaman baya üzücü bir sonuç veriyor tek güzel bulduğum arkada 4k 60 fps kamerası mükemmel çekiyor ama bende sürekli video çeken birisi değilim. Bir de telefon 128gb olduğu için hafızası yetersiz geliyor daha önceden daha alt bi telefon kullandığım için videoların ve fotoğrafların bu kadar fazla yer kapladığını bilmiyordum. Bu yüzden değiştirmeye karar verdim.
 
Neden bir daha Android'e geçneyeceklerini söylüyorlar biliyor musun? Popüler kültüre uyum sağlamak şahane bir şey. S23 Ultra gibi 14 Pro Max dengi(hatta 14Pro Max'ten daha iyi) telefonu almak yerine o ısırık elma için 13-13Pro seviyelerinde bir iPhone alıyorlar. iPhone savunanlarda 2sene sonra kasar, iOS daha verimli falan diyor. Yalan. S3 miniden 14Pro'ya geçmiş aga Android kullanılmaz iOS çok iyi diyor adam. 14 Pro Max'ten daha güçlü olan S23 Ultra mı? 13Pro(elma) mı? Sen seç.
Sen de aynı şeyi yapıyorsun şuan mesela. "14 Pro Max'ten daha iyi" kime göre neye göre ? Ben IOS sistemine alışık biri olarak 24 Ultra yerine 13 Pro'yu gene tercih ederim. Benim için Ultradaki özelliklerin çoğunun pek bir önemi yok, 13 Pro'daki çoğunnun önemi olmadığı gibi. Şunu yapmayı öğrenmelisiniz. Evet Apple tarafında ürünler Samsung tarafına göre daha çok bütçe istiyor ama sadece popüler kültür diyerek yargılayamazsınız. 2 tarafında kendine has ve kendini yükselten özellikleri var. Alanı sizin gibi yapıp, enayi gibi yaftalamaktansa, saygı duymak çok daha doğru.
 
Sen de aynı şeyi yapıyorsun şu an mesela. "14 Pro Max'ten daha iyi" kime göre neye göre? Ben iOS sistemine alışık biri olarak 24 Ultra yerine 13 Pro'yu gene tercih ederim. Benim için ultradaki özelliklerin çoğunun pek bir önemi yok, 13 Pro'daki çoğunnun önemi olmadığı gibi. Şunu yapmayı öğrenmelisiniz. Evet Apple tarafında ürünler Samsung tarafına göre daha çok bütçe istiyor ama sadece popüler kültür diyerek yargılayamazsınız. 2 tarafında kendine has ve kendini yükselten özellikleri var. Alanı sizin gibi yapıp, enayi gibi yaftalamaktansa, saygı duymak çok daha doğru.

Kime göre neye göresi yok bunun. Renk değil, takım değil, koku değil. Kağıt üzeri veriler var. Sen iOSa alışık olduğun için performansı elinin tersiyle itiyorsan bu zevk veya renk olabilir ama yine de bu, yenilik yerine var olan düzeni korumaya çalışmaktır. Enayi gibi yaftalamak komik olmuş, bu telefonların hepsini kullandım, bilgim var testlerini kendim bizzat yaptım. Eğer sen alışık olduğum için 13 Pro tercih ederim dersen benim için sorun yok bu bir zevktir ama 13Pro'nun S23 ultradan kötü olduğunu ya da denk olduğunu söylemek zevk değil bilgisizliktir. Yani en basitten hadi anlamıyorsun telefondan teknolojiden, ya aç Google denen teknolojiyi yaz oraya performans puanlarına bak oradan bile anlarsın. Android'den iOSa geçince bir daha dönmem Android rezillik demenin 2sebebi vardır 1popüler kültür çünkü insanlar birinin elinde S24 Ultra görse vereceği tepkinin 10katını adamın elinde 12 Pro Max görünce veriyor. Neden? Apple çok muhteşem bir stratejiyle "benim en kötü telefonum bile diğerlerinden daha iyidir, ben sana performams değil saygınlık, zengin hissi, ilgi, statü vaat ediyorum" demiş. 2. sebep: 10bin TL'lik Android'den 80bin TL'ye Apple almış adam diyor ki Android rezillik, Samsung'un 2018TELEfonundan 15 Pro'ya geçmiş adam diyor ki bir daha dönmem Android'e rahatladım. E bir zahmet. Ona bakarsak ver bakalım iPhone 6 sahibi Apple hayranına S23 ultrayı nasıl değişiyor fikri. Size bir şey demem siz performans değil alışıklık için seçiyorsunuz benim tepkim daha iyi olduğunu iddia eden tek bildiği "iOS işletim sistemi kasmıyor kanka" olan kişiler.
 
Kime göre neye göresi yok bunun. Renk değil, takım değil, koku değil. Kağıt üzeri veriler var.
Kağıt üzere verilerde, lüks ürünlerden daha iyi replikalar / markalar görüyoruz ama performansı ve kullanışı öyle oluyor mu ? Kağıt üzeri verilerle konuşmaktan, insanların söylemlerine dayanarak, aslında Android'in de IOS'un da top seviyeleri herkes için bütün işlemleri yaparken, artık kişisel zevklere ve renklere kaldığı nokta da hala birisi birisinden iyi diye kıyaslamak ne kadar doğru diye soracağım ama konu uzayacak. Benim için IOS çok daha iyi, size göre de Android. Orada da kişisel tercihler giriyor.
 
Kağıt üzere verilerde, lüks ürünlerden daha iyi replikalar / markalar görüyoruz ama performansı ve kullanışı öyle oluyor mu? Kağıt üzeri verilerle konuşmaktan, insanların söylemlerine dayanarak, aslında Android'in de IOS'un da top seviyeleri herkes için bütün işlemleri yaparken, artık kişisel zevklere ve renklere kaldığı nokta da hala birisi birisinden iyi diye kıyaslamak ne kadar doğru diye soracağım ama konu uzayacak. Benim için iOS çok daha iyi, size göre de Android. Orada da kişisel tercihler giriyor.

Size saygı duydum ama hala enayi, duvar gibi ithamlarla bunu hak etmediğinizi kanıtladınız. Eğer mesajı okuyacak kadar okuma-anlama yetkini olsa hepsinin testini bizzat yaptım yorumunu okur burada bana mesaj yazmazdınız. Pekala telefon hakkında bilginiz olmadığını kanıtladınız bence başka bir mesaja gerek yok. Konuyu uzatmayada gerek yok. Siz devam edin ama başkalarınada S24 Ultra mı 13 Pro mu sorusuna 13 Pro deyip bu çukura atmayın.
 
Güç tasarrufu diye bir şey olması lazım denedin mi? Zaten 1 milyon AnTuTu puanı var, işlemciyi %70'e falan sınırlasan performansının düşeceğini sanmıyorum
 

Yeni konular

Geri
Yukarı