iPhone 15 Pro için powerbank / MagSafe powerbank önerisi

Hepsiburada, Trendyol gibi on-line mağazalar bir yere kadar güvenli. Eğer web sitesinde resmini ve özelliklerini gördüğünüz ürün onların kendi stoklarında ise güvenlidir. Ancak "dükkan" ürünü ise biraz ihtiyatla yaklaşmak gerek (örneğin N11 çok büyük ölçüde "dükkan"dan satış yapar...). Bir süre önce Xiaomi'nin 67W'lık şarj adaptörünü böyle bir "dükkan"dan (Adana) aldım. Hesapta stoklarındaki son ürün idi ve fyatı ucuzlatılmıştı... Buna güvenerek sipariş ettim. Sitedeki foto vb. özellikleri de tamam gözüküyordu. Sonuçta tamamen farklı (sadece üzerinde 67W baskısı olan), hatta orijinal Xiaomi olup olmadığından şüphe duyulacak bir ürün geldi. Uğraşıp iade ettim, paramı da geri aldım ama sıkıntısı bana oldu.

Esas sorunun cevabına gelirsek: Apple'ın (ildiğim kadarıyla) kendi markalı Powerbank'ı yok ancak bazı ülkelerde Applestore'larda satılan powerbanklar var. Satılan markalardan bir tanesi Mophie (tabi tüm modeller satılmıyor) ama ne gariptir ki elimdeki bozulmuş powerbanklardan birisi de Mophie.

Arıza powerbankta kullanılan şarj edilebilir bataryalardan çıkmaz genellikle. Tabi bunların da A-kalite, B-kalite hatta C-kalite olanları vardır. Bilinen markalı ürünlerde A-Kalite olanları kullanılıyor (çoğunlukla ve herhalde).

Yerli marka olarak TTEC var. Kullanılan batarya kalitesini bilemem (hatta belki TTEC de bilemiyordur; sonuçta fason üretim...) ama hiç değilse zorunlu 2 yıllık garantisi var! Anker, Sony, CellularLine hatta Xiaomi markalılara itibar edebilirsiniz.

Hemen her tür powerbankın üretim yeri Çin'dir. Ama piyasaya yeni girmiş, fazlaca denenmemiş Çin markalarından da uzak durunuz. Bugün arasanız piyasamızda atıyorum 50 çeşit orijinal veya OEM markalı powerbank bulabilirsiniz ama Çin'e gidin bunların sayısı 100'ün üzerindedir. Çoğunda da ne kalitede batarya kullanılmıştır; Allah bilir.

Powerbank'ta yaşanabilecek sorunlar çoğunlukla içlerindeki şarj ve deşarj (besleme) kontrol devresinden çıkıyor. Yani elektronik devre problemleri... Bunları da bulup tamir etmek pratikte oldukça zor; hemen hemen olanaksız.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı