IPhone pil sağlığı nasıl korunur?

EsatKa

Hectopat
Katılım
31 Ocak 2023
Mesajlar
5.227
Makaleler
2
Çözümler
24
iPhone pil sağlığı nasıl korunur? Ayrıca oyun oynamak pil sağlığını etikler mi? Aonuçta telefon ısınıyor.
 
%20 %80 arası sarj edebilirsin.
 
iPhone pil sağlığı nasıl korunur? Ayrıca oyun oynamak pil sağlığını etikler mi? Aonuçta telefon ısınıyor.

Hiçbir şekilde koruyamazsın, ilk zamanlar 18W powerbankle şarj ediyordum ve ısınmamasına rağmen %92'den %88'e düştü 3 ayda, ve yaklaşık 5 aydır da sabit 88 hem powerbank, hem orijinal adaptör, hem de Anker nano ile şarj ediyorum değişmiyor. Oyun da oynuyorum sadece şarj dolunca çıkarıyorum
 
Evet uzun süreçte oyun oynamak pil sağlığını etkiler, benim şahsi olarak pil sağlığını korumak adına yaptığım şeyler şunlar; pil ayarlarından iyileştirilmiş şarj aktif, dışarı çıkmayacağım zamanlarda %80'e kadar şarj ediyorum(%20'nin altına düşmemeye çalışıyorum),güç tasarrufu modunu kesinlikle açmıyorum, şarjımı %100 dolduracaksam telefonu daha fazla şarjda tutmuyorum(uyurken şarjda bırakmak gibi) ve son olarak şarjdayken çok önemli bir işim olmadıkça telefonla uğraşmıyorum. Bütün bu çabalarıma rağmen 2022'nin 7. ayında aldığım iPhone 13 cihazımın pil sağlığı %95 son 2 3 ayda bu yüzdelere düştü her güncelleme geldiğinde %1 pil sağlığım azalıyor anlamadım Apple'ın bilerek yaptığı bir şey mi diye düşündürmedi değil :)
*Son bir ekleme: Kesinlikle orijinal şarj aleti kullanmalıyız diye düşünüyorum.
 
Orijinal şarj aleti kullanın.
Apple car kullanmayın
Gerisine de çok takmayın saçma sapan önlemler alarak bataryayı değiştirceğiniz tarih Max 6 ay uzar.
 
Bu garip bir mevzu aslinda. Kasim ayinda aldigim iPhone 13 hâlâ %100, kullanimin coksa elbet dusecek o. Apple bunun garantisini 500 sarj dongusu icerisinde 80 altina duserse veriyor zaten. Bundan ote 20-80 arasi sarj edebilirsin ustteki arkadasin dedigi gibi.
 
Şarj olurken fazla kullanma 20-80 arası şarj et yeter. Bazıları var batarya ömrü uzayacak diye telefonu 3310'a çeviriyor. Bu kadar takıntıya gerek yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı