İşlemci Fanlarının amacı nedir ?

Schwerer Gustav

Kilopat
Katılım
7 Haziran 2014
Mesajlar
1.425
Çözümler
5
Bir soru sormak istiyorum. İşlemci fanlarındaki asıl amaç işlemciye soğuk hava yollamak mıdır, yoksa işlemcide oluşan sıcaklığı dışarı vermek midir? Yeni bir işlemci soğutucusu alacağım ve soğutucu fanı egzoz fana doğrumu yoksa tam tersi yöne mi takacağım diye düşündüm ve işin içinden çıkamadım. Yoksa hepsi tek bir yöne doğru mu montajlanıyor? Yardımcı olursanız sevinirim :)
 
Bence mantıklı ve kolay olan soğuk hava yollamak ama hangisi doğrudur bilmiyorum. Benim kasada fan soğutucuya üflüyor, arka çıkış fanı da dışarı atıyor. Aldığım gibi takmıştım..
 
Fana göre değişiyor açıkçası. Stok fanlar genelde işlemciye hava üflüyor. Ama daha kaliteli fanlar, işlemcide oluşan sıcak havayı ısı boruları ile tahliye edip boruları soğutuyor. Soğuyan hava işlemciye giderek bir devir daim yaratıyor.

Her halükarda fan havayı arkaya doğru üflemeli.
 
Genelde fanlar bloklara hava çekerek soğutma yapar. Örnek olması açısından işlemci yönü aşağıdaki gibidir. Sol tarafada bir fan takarsanız onun ne derece etkisi olur tartışılır.
Kasa.jpg
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı