İşlemci sayısını artırmak zararlı mı?

O ayarı kapatmanız en iyisi. O ayar halihazırda olan çekirdekleri kısıtlıyor. 1 yaparsanız sadece tek çekirdek kullanır performans düşer. Direkt ayarı kapatın maksimum sayıda kullanır zaten. Herhangi bir zararı yok zaten olan çekirdekleri kullanıyor üstüne çıkamazsınız.
 
+150 FPS vermesi gibi bir şey yok, onu anlaman lazım önce. Zararı da yok faydası da.
Peki bu ayarı yaptıktan sonra benim bu oyunumda ki fps yi ne çıkardı? Sadece bunu değiştirdim. Bilgisayarımı benden iyi bileceğini sanmıyorum. Sadece 1'den 12 ye çektim. 140-160 alan oyunum şuan an itibariyle en az 230 alıyor. En az bu da.
 
Alakası yok CS'de 100 fps alıyordum şuan 360?


Sistem Yapılandırmasın da bulunuyor.
bende en sol üstteki yer tickli değil. Performans odaklı ayarları yapmıştım bayağı videolar izleyerek vs. demekki böyle bir ayar öneren olmamış :D
 
Hocam zaten Windows ne yaptığınıza göre ayarlıyor kullanılacak iş parçacığı sayısını tiksiz iken. Yani oyuna girdiğinizde zaten bütün iş parçacıkları yani işlemci sayısı 12'de kullanılıyor bu size FPS sağlamaz sadece geliştiriciler için konmuş bir ayar örneğin 1 çekirdekte nasıl çalışır 5 de nasıl çalışır gibi testler için.
 
Bu yeterli bir cevap bence:

Oraya başta hiç dokunmamış olsan her zaman 230 FPS alacaktın zaten.
Oraya hiç bir zaman dokunmadım dostum. Format attım ve ona çekince oldu. Demek ki öyle yapmıyorsa işlemcimde sıkıntı vardı. Sadece şu soruma cevap alabilir miyim? Bunu yaptım ve benim işlemcime bir zararı olacak mı? Hiç bir şey olmaz mı ya da. İkisinden birisini söylerseniz iyi olacak.
 

Geri
Yukarı