İstifa ihbarı sözlü verilir mi?

limpeex

Centipat
Katılım
17 Mart 2023
Mesajlar
128
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
8 aydır bir şirkette çalışıyorum ve istifa edeceğim. Az önce yöneticiyle görüştüm kendisi ay sonuna kadar kaldığım takdirde iş ihbarı süresinin bir sıkıntı olmayacağını söyledi ve önceden haber verdiğim için teşekkür etti. Aram yöneticilerle iyi, ben istifa dilekçesini getireyim mi dedim gerek yok ay sonu da yazabilirsin dedi. Ay sonu direkt istifa edebilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İstifayı bildirdikten sonra 15 gün ihbar süresi var 15 gün sonra istifa dilekçenizi verip çıkabilirsiniz fakat şu an gitmeseniz bile dava açmadıkları sürece sıkıntı olmaz direkt iş feshini verebilirler, iş yerinde aranız iyiyse sıkıntı yaratmamak için ay sonunu bekleyin isterseniz. Daha fazla çalışmak istemiyorsanız bildirdiğiniz günden +15 gün sonrasında gidip daha çalışmayacağım bildirmiştim zaten deyip istifayı yazıp direkt çıkabilirsiniz.
Hocam ben 8 aydır çalışıyorum benim için de mi 15 gün bu süre?
 
Hocam ben 8 aydır çalışıyorum benim için de mi 15 gün bu süre?

6 ay ila 1,5 yıl arası 28 gün ihbar süresi vardır yani 1 ay. Anca bidahaki ay çıkabilirsin işten istifa dilekçeni versen bile. Ayrıca konudan bağımsız sormak istedim Migros'ta ne iş yapıyordunuz? Şartlar nasıldı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı