İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü nasıldır?

Siz bilirsiniz hocam, endüstri mühendisliği yazılım ile bir alakası yok ancak yönetim alanında güzel bir bölüm, özellikle iyi bir üniversitede okursanız iş imkanı da güzel.
Evet hocam, yazılımla alakasının olmadığını biliyorum. Fakat ben meslek lisesi makine mezunu olduğum için makineler, üretim hızı gibi şeyler hakkında bilgi sahibiyim. Endüstri mühendisleri sanırım bi firmadaki üretimi hızlandırmak gibi daha masabaşı yönetim işlerinde bulunuyor.
 
Aslında alınan eğitimden ziyade diploma etkili. Benim şu anda çalıştığım şirket yeni mezun yazılımcı ilanlarında 4 yıllık yazılım ile ilgili örgün bölüm diploması olmayan herkesi filtreden eliyor. Hatta bunu sadece çalıştığım şirket de değil, şu anda yeni mezun tecrübesiz yazılımcı alan tüm şirketler bu şekilde işe alım yapıyor. Diploma değerli, "diploma önemsiz, üniversite okumak zaman kaybı" masalları bitti artık.

Haklısınız hocam. Fakat üniversite okuyorsak bence tadını çıkararak ve iyi bir eğitim alarak okumalıyız. Dokuz eylül bu iki imkanı da öğrencilerine sunamayan bir okul. Eleştirim bölüme değil tamamen okuladır.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde okuyorum. Dokuz Eylül maalesef isimden ibaret kalmış bir okuldur. Eğitim dilinin İngilizce olmasına karşı duruyorlar. Ha diyorsan ki ben hazırlık okurum, hayır okuyamazsın çünkü A2 bile olsa hazırlığa girememiş arkadaşlarım var. Bölümde gerçekten iyi denebilecek çok az Eğitmen var. Girin Dokuz Eylül Üniversitesi YBS sayfasına bakın. Eğitimciler hakkında neredeyse bilgi alamayacaksınız. Bir isimleri yazıyor, bir de ünvanları. Ayrıca eğer kampüs hayatı sizin için önemli bir kriterse yazmayın. Kampüsü turlamanız koşarak 5 dakika sürüyor. Bölümde bir hoca var ki herkesin burnundan getirmiş durumda. “Kime şikayet ederseniz edin bana bir şey olmaz” hocalarından ve hakikaten bir şey olmuyor. :D Yani eğer 30.000-35.000 sıralama yapıp yazmayı düşünüyorsanız muhtemelen hayatınızın hatası olur çünkü özellikle Yazılım derslerinde şu ana kadar ne yaptıysam kendim yaptım. Hiçbirinin bana zerre katkısı olmadı. Programlama 2'yi AA ile geçmemin nedeni Udemy'den aldığım orta segmentte bir kurstu. Yine de diyorsanız ki ben diploma peşinde koşuyorum, kendimi geliştiririm bu konuda, tabii ki buyurun gelin. Okul bu bölümde isim yapmış bir okul. Fakat bu durum DEÜ YBS'nin içi boş bir balon olduğu gerçeğini değiştirmez.
Merhaba @Doğrucu Davut. Yaşananlara üzüldüm. Yine de sizinle aynı fakültede İşletme okuyanların Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüyle Çift Ana Dal yapabilmesi güzel bir şey gibi görünüyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı