İzmir'de 18 yaşından küçüklere otobüs ve uçak bileti satılmasına izin verilmeyecek

Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
46.500
Makaleler
52
Çözümler
587
Yer
KKTC
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evden kaçma vb. gibi durumların önüne geçmek için yeni bir düzenlemeye gidildi. Bu düzenlemede 18 yaşından küçük çocuklar için otobüs ve uçak bileti satış yasağı getirildi.

Seyahat etmek isteyen 18 yaşından küçük çocuğun velisi aranacak, seyahatten haberinin olup olmadığı sorulacak. Eğer haberi varsa bilet satışı yapılacak, haberi yoksa polis aranacak.

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı biliyorsunuz, gideceği yerde ya da İzmir'de öğrenci olduğunu kanıtlayan, belge gösteren 18 yaşından küçük bireye bilet satışı yapılacak. Böyle bir düzenleme çok iyi oldu, evden kaçmaların falan olsun bir nebze de olsa önler. Böyle düzenlemelerin tüm illere gelmesi dileğiyle, bu düzenleme her ile lazım. Kaynak.
 
@Alleince, zamanında biz de o evrelerden geçtik. Yeri geldi çok zor olaylar yaşadık, biz evden kaçtık mı? O çocuklar kaçsa oralarda kaybolsa daha mı iyi? Belki psikolojik destek sağlanıyorsa, bilemezsiniz.
 
Amacı bu olmasına da gerek yok. Çoğu şehirde 18 yaş altına zaten satılmıyor yanında ebeveyni olmadan. Geç kalınmış ama yerinde bir karar olmuş.
 
Akşam en büyük keyfim TV programlarını açıp sosyal medya (Tiktok, instagram, facebook vb.) aracılığı ile birilerini bulup evden kaçanları izlemek. Ordu'dan Antalya'ya kaçmış " Hayalimdeki şehre geldim." diyor. Siz kaçın, ben sizi izliyorum uzaktan TV programlarıda buluyor zaten kaçanları.
 

Geri
Yukarı