Kasa fanlarını yağlamak için yağ önerisi

WD40 ve muadillerini kullanıyorum.
 
Motor yağı kullanıyorum genelde ben.
Sanırım siz de benim gibi yanlış yazdınız, makine yağ olmasın? :)

Gress yağ kalıcılık ve aşınmayı da azaltma konusunda daha iyidir ama bulamazsanız makine yağı da olur:
Fakat evde elektrikli tıraş makinesi, dikiş makinesi vs. gibi bir şeyler varsa onların yanında makine yağı verirler o da işinizi görür ama yoksa da nalburdan yahut internetten küçük gress yağ (bu daha uzun ömürlü olur diğeri çabuk uçabiliyor kullanıma bağlı) tüpü veya makine yağ alabilirsiniz.
Not: Yukarıda yanlışlıkla motor yağ diye belirtmişim affedersiniz, onu düzelttim "makine yağ" olacak.
 
WD40 ile yağlama olmaz. WD40 ile temizlenen yere de yağ koyulur.
WD-40 temizler ve temizlediği yerleri çok yüksek oranda olmasada yağlar.

WD-40 kendi sitesindede bu şekilde bilgi vermiş.

WD-40 sitesinden alıntılanmıştır.
"
WD-40 ÇOK AMAÇLI ÜRÜN BEŞ TEMEL FONKSİYONU YERİNE GETİRİR:

YAĞLAR: Ürünün içeriğindeki kayganlaştırıcı maddeler, geniş bir şekilde dağılarak tüm hareketli parçalara sıkıca tutunur.

NÜFUZ EDER: WD-40 Çok Amaçlı Ürün, pas ve metal arasındaki bağı gevşeterek sıkışmış, donmuş veya paslanmış metal parçalarını serbest bırakır.

KORUR: Ürün, aşınmaya dayanıklı malzemeler sayesinde metal yüzeyleri koruyarak nem ve diğer aşındırıcı unsurlara karşı koruma sağlar.

ORTADAN KALDIRIR: WD-40 Çok Amaçlı Ürün kir, pasak ve yağın altına nüfuz eder. Ürün, alet, ekipman ve araçlardaki yapışkan maddelerin giderilmesinde kullanılır. Sıvı haldeki (örn. galon) WD-40 Çok Amaçlı Ürün, yapıştırıcıları çözerek yüzeye tutunan fazla yapıştırıcının kolayca uzaklaştırılmasına olanak sağlar.

NEMİ UZAKLAŞTIRIR: WD-40 Çok Amaçlı Ürün nemi uzaklaştırarak elektrik sistemlerini hızla kurutur, böylece nemden kaynaklanan kısa devreleri ortadan kaldırır."

Kaynak: WD-40 nedir ?

WD40 ile yağlama olmaz. WD40 ile temizlenen yere de yağ koyulur.
Ama hocamın dediği şekilde kullanım daha sağlıklı sadece yağlamaz dediği için açıklama gereği duydum. İsterseniz elinize sıkın sağladığı belli ama oran yüksek değil.
 

Geri
Yukarı