Kasa fanlarını yağlamak için yağ önerisi

WD-40 temizler ve temizlediği yerleri çok yüksek oranda olmasada yağlar.

WD-40 kendi sitesindede bu şekilde bilgi vermiş.

WD-40 sitesinden alıntılanmıştır.
"
WD-40 ÇOK AMAÇLI ÜRÜN BEŞ TEMEL FONKSİYONU YERİNE GETİRİR:

YAĞLAR: Ürünün içeriğindeki kayganlaştırıcı maddeler, geniş bir şekilde dağılarak tüm hareketli parçalara sıkıca tutunur.

NÜFUZ EDER: WD-40 Çok Amaçlı Ürün, pas ve metal arasındaki bağı gevşeterek sıkışmış, donmuş veya paslanmış metal parçalarını serbest bırakır.

KORUR: Ürün, aşınmaya dayanıklı malzemeler sayesinde metal yüzeyleri koruyarak nem ve diğer aşındırıcı unsurlara karşı koruma sağlar.

ORTADAN KALDIRIR: WD-40 Çok Amaçlı Ürün kir, pasak ve yağın altına nüfuz eder. Ürün, alet, ekipman ve araçlardaki yapışkan maddelerin giderilmesinde kullanılır. Sıvı haldeki (örn. galon) WD-40 Çok Amaçlı Ürün, yapıştırıcıları çözerek yüzeye tutunan fazla yapıştırıcının kolayca uzaklaştırılmasına olanak sağlar.

NEMİ UZAKLAŞTIRIR: WD-40 Çok Amaçlı Ürün nemi uzaklaştırarak elektrik sistemlerini hızla kurutur, böylece nemden kaynaklanan kısa devreleri ortadan kaldırır."

Kaynak: WD-40 nedir ?
İçerisinde hidrokarbon, alkan ve aromatik bileşiklerden oluşan temel görevi de korozyonu giderip önlemek olan bir üründen söz ettiğimiz için yine aynı şeyi belirtiyorum: WD40 sonrası rulman yapısının uzun ömürlü olmasını istiyorsanız temizleme sonrası yağlamanız daha iyi olur. :) Farklı yüzeylerde gerek olmayabilir orası ayrı konu.
 

Geri
Yukarı