Kişisel Değişim

Gunfheum

Kilopat
Katılım
3 Şubat 2014
Mesajlar
1.546
Makaleler
17
Çözümler
4
Geçmişteki hayatımda şimdiki hayatımdan daha fazla sivri bir dil kullanıyordum ve gösteriş yapmaktan kaçınmazdım. Şimdiki hayatıma baktığımda ise bunları artık yapmadığımı fark ettim. Açıkçası böyle bir değişim geçirdiğim için mutlu oldum. Bunu büyümeme bağlıyorum, insan büyüdükçe bazı şeylerin farkına varıyor ve olgunca davranmaya başlıyor. Amacım burada kesinlikle kendimi övmek değil, bir nevi öz eleştiri yapıyorum. Hala yaptığım yanlışlar var ve bunları düzeltmek için uğraşıyorum. Yaklaşık 4-5 sene önce burada da yaptığım bazı yanlışlar oldu, bunları yaptığım için yönetim ekibinden ve ilgili kişilerden özür diliyorum, kabul etmek kendilerine kalmış.

Sizlerin de eskiden yaptığınız sıkça şeyleri düzelttiğiniz var mı ? Paylaşırsanız sevinirim. Okuyan okumayan herkese teşekkürler.
 
İnsanlara güvenmeyi ve onların rezil sözlerine inanmayı bıraktım sanırım. Ama bu beni duygusuz, gaddar bir insan hâline getirdi. Bir verip, bir aldı hayat sanki.
Lanet olsun intikam hırsımdan hâlen daha vazgeçemedim 😒.
 
Güvenmemek konusunda haklısınız ancak doğru bir insana karşı güvenmemek sizi gaddar bir insan yapmaz. Sonuçta o kişinin doğru olup olmadığı konusunda şüpheleriniz var ve siz bilmiyorsunuz. Bu da doğal bir durum.
 
Şüphelerim vardı, yokmuşcasına davrandım ve duygularımın odağı tamamen o kişiler oldu. E haliyle boşa çıkınca da duygularımı geri alamadım. Ama iyi böyle. Teşekkürler.
 
Cehaletin getirisiyle sosyolojik bir meseleyi bilinçsizce yorumladığım olmuştu. Gerçi bundan 1 ay ya da 1 yıl önce yaptığım bir işin içerisinde de saçmalıklar bulabiliyorum. Bunun farkına varmak çok hoş bir his. İnsan kendi hatalarını tespit ettikçe gerçekten de geliştiğinin farkına varıyor ve bunun hazzını sanırım başka bi' şey daha veremez. Ama biz insanoğlunu mahveden bir şey varsa, o da kibir. Buna çok dikkat etmek lazım.
 
@AsjasFıdas1000 Haklısınız. Kibir, ego. Hayatımda nefret ettiğim şeylerin önlerinde gelen kavramlar. Kesinlikle yapmam ve hoşlanmam. Yaptığım başarılar, yaşadığım hayat, bindiğim araba, bunların hiçbirinin önemi yok. En önemlisi insan olmak. Gelin görün ki ülkemizde bunun farkına varamamış birçok insan bulunmakta, sadece ülkemizde değil bütün dünyada da bulunuyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı