Kitap okumak eziklik midir?

Bence bunu diyenler eziktir. Avrupa ve Amerika'da kültür kalmadı, gelenek kalmadı. Size doğrusunu söyleyeyim 30 yıla kalmadan Avrupa ve Amerika'da büyük buhranlar veya çöküşler olacak.
Aynısını her zaman bende söylüyorum. Genç nüfus az ve mülteciler ile doldu taştı.
 
Aynısını her zaman bende söylüyorum. Genç nüfus az ve mülteciler ile doldu taştı.

Evet size katılıyorum, bu yalnız Amerika'da değil çoğu ülkede öyle. Aşırı sert mülteci ve göçmen politikaları uygulanması lazım. Mülteci kampları değil toplama kampları olması lazım.

Hatta işyerlerinde kaçak işçi çalıştıran kişilerin çalışan işçiler dahil toplum önünde idam edilmesi lazım. Ama bu yapılmadan önce topluma bunların yapılması gerektiği empoze edilmesi gerek. Öyle bir şekilde toplum manipüle edilecekki tek fikir olacak. Diğer fikirlerin doğması için yer verilmeyecek. Birisi baş kaldırdığında diğerleri onun başını ezecek.

Mesela yani.
 
Son düzenleme:
Cahillik mutluluktur. Refahın kötü yanlarıdır. Batı'da keyifleri tabi yerinde olduğu için ellerine ne verirlerse iyi kötü sorgulamadan kabul edebiliyorlar.
 
Belli bir zenginliğe ulaşan özellikle Amerika veya Avrupa'lı gençler hiç kitap okumuyor (gördüğüm kadarıyla) ve bazı konuşmalarda kitap okuyanlarla dalga geçiyorlar. (Kitap okumak hiç adrenalinli değil gibi) sizce kitap okumak bir kültür göstergesi midir? Yoksa onların diyişiyle bize dayatılan bir eziklik mi?

Not: Videoyu bulursam buraya koyacağım.

Tabiki de değildir. Kendileri kitap okumayabilirler ama okuyana da laf etmesinler. İsteyen istediğini yapar. Kitap okumanın faydalarını konuşmamıza gerek bile yok.
 
Hocalarım bende size katılıyorum zaten bunları diyenlere katılmadığım için konuyu açmıştım cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
 

Geri
Yukarı