Kodlama öğrenmek için bilgisayar seçimi

benttala

Kilopat
Katılım
5 Mart 2017
Mesajlar
500
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Şu an 9. sınıfım kodlama ögrenmeye başlamak istiyorum fakat elimde güçlü bir bilgisayar yok. Elimde P4'lü bir kasa var. Kodlamaya bu bilgisayarla başlayabilir miyim yoksa yenisi şart mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öğreneceğin diller ne bilmiyorum ama misal PHP yada HTML not defteriyle bile yazılabilir diller. Kendini kasma. Öğreneceğin dile göre gereken programların sayısı artacaktık. O zaman seninde bilgin az çok artacağı için kendin neye ihtiyacın olduğunu bileceksin.
 
Şu an 9. sınıfım kodlama ögrenmeye başlamak istiyorum fakat elimde güçlü bir bilgisayar yok. Elimde P4'lü bir kasa var. Kodlamaya bu bilgisayarla başlayabilir miyim yoksa yenisi şart mı?
Ben bilgisayar programcılığı okuyorum. Sana tecrübelerimi aktarayım. Eğer kodlama öğrenmek istiyorsan ilk olarak hangi dili seçeceğini öğren. Örneğin phyton, c++, c veya c# gibi. Kolaydan zora doğru sıraladım. En kolayı phyton' dur. En yaygın kullanılanı ise c#' dır. C# de hem windows hem mac tabanlı uygulama yapılabiliyor.
Ben oyun yapıcam diyorsan, unity 3d oyun motoru c# ve javascript, unreal engine c++ dilleriyle kodlanıyor. Google ın android studio programı var, android oyun ve uygulama yapılabiliyor, javascript ile kodlanıyor.
Program yapıcam diyorsan, microsoft visual studio programı vazgeçilmezler arasındadır. Phyton, c, c++, c#, javascript gibi daha birçok dili destekliyor.
Hangi programlama dilini öğreneceğini seçtikten sonra algoritma mantığını öğrenmen gerekiyor.
Yukarıdaki kısmı programlamaya daha başlamadığını ve başlayınca kafanın karışacağını var sayarak yazdım.

Soruna gelecek olursak, kodlama yaptıktan sonra o kodun çalıştırman gerekiyor. Program yazarken işlemcinin hızı, çekirdek sayısı (sanal ve gerçek sayıda önemli) , ram'inin hızı ve boyutu önemli. Oyun yazarken ise bunların yanı sıra ekran kartında önemlidir.
Ben hiç pentium kullanmadım, ama tahminim çalışmayacağı yönünde değil. Çalışır, lâkin kodları çalıştırırken bekleme süreni baya bi etkiler. Eminim kodlamaya başlayınca yetip yetmeyeceğini kendi gözlerinle tecrübe ediceksindir.
Sürç-i lisân ettiysem affola!
 
Hangi programlama dilinden başlayacağın ve nasıl bir yöntem kullanacağın önemli bu noktada. Eğer Linux üzerinden derleme ve kod çalıştırma yapacaksan sanal makine kurman bu bilgisayara fazla gelecektir. Ancak örneğin C öğrenmeyi düşünüyorsan Dev C++(İsmi seni yanıltmasın C ve C++ için kullanılır.) indirip internetten de bir kod örneği indirip onu çalıştırmayı deneyebilirsin. Çok ağır bir program değil çalışır da belki kodu çalıştırırken bir kaç saniye beklemek istemeyebilirsin. Ama giriş seviyesinde kod öğrenmen için bence yeni bir bilgisayar almadan önce bir bu bilgisayarda başlamayı dene :).
 
Notepad++ kurulacak bir sistem olsun yeter. Adi üstünde kodlama yani tamamen yazilarin fonksiyona dönüsmesinden ibaret bir islem. Windows XP, Pentium 4 ve 2 GB DDR2 bellek bile yeter. :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı