Lakabınız ne?

@Ömer S Y eksenini (0 , 38) noktasında kesiyor doğru mudur?
Denklemi bilinen parabolde koordinat nasıl bulunuyordu? Tabii ki de yerine yazarak. X'e 0 yazıyoruz ve buradan çok güzel bir şey çıkıyor. (-6)'nın karesi+2'den 38 olarak buluyoruz Y'yi. bunu uyduruk bir grafik çizerek anlatırdım ama şimdilik böyle.
 
Bana Aliş diyorlar hacı ya...

Zamanında bir komşumuz bebekliğimde beni sürekli Aliş diye severmiş ismimiz böyle kaldı, gerçek ismimle seslenenlere bakmıyorum aile içerisinde.
 
@Ömer S peki hocam (12x-x^2-20)^1/2 denklemi (x^2 = x kare şeklinde) bir çember belirtir mi? Eğer belirtiyorsa bu çemberin yarıçapı nedir? 😈

xcv.png
 
Teşekkürler divinetitan bey, buralarda pek kalıcı olacağımı sanmam ama uğrarım. 🥰

Bu arada, bana divinetitan demezseniz sevinirim bir daha gördüğünüzde. 7 yaşındaki çocuk gitmiş PUBG de isim koymuş gibi.

İsim takıntısı var bir de bende. Oyunlarda "Ahmet baba Pro","xkraltürk","mehmetbabakral" gibi isimlere yenilince cezalandırasım geliyor kendimi. (!) Gerçek ismim Hasan bu arada.
 
Bu arada, bana divinetitan demezseniz sevinirim bir daha gördüğünüzde. 7 yaşındaki çocuk gitmiş PUBG de isim koymuş gibi.

İsim takıntısı var bir de bende. Oyunlarda "Ahmet baba Pro","xkraltürk","mehmetbabakral" gibi isimlere yenilince cezalandırasım geliyor kendimi. Gerçek ismim Hasan bu arada.
Memnun oldum o zaman Hasan bey. 🤝
Resmiyeti tahmini ne zaman kaldırıyoruz. 😁
 

Geri
Yukarı