Laptop önerisi

Bütçe
20,000-30,000

atın ölümü

Kilopat
Katılım
15 Mayıs 2015
Mesajlar
8
Merhaba.

Güncel laptop tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bu sayede ben ve diğer kullanıcılar en son tavsiyelerinize göre alım yapabilir.

Aradığım özellikleri ise aşağıda sıralıyorum;

Birincil amaç: Ofis işleri ve fazlaca araştırma yapmak için (yeri geliyor Chrome'de 50 tane sekme açık altta refinitiv ekion& stata& SPSS programlar açık vs. ) kasmayacak.

İkincil amaç: Bazen canım sıkılırsa 5 sene önceki oyunları oynayacağım bir laptop arıyorum. Dolayısıyla çok eski oyunları düşük çözünürlükte oynatsa yeterli.

Hafıza: İşlerim genellikle Word ve Excel olduğu için fazla bir depolama hafızasına ihtiyacım yok (250 GB bile yeter).

Ekran: Ekranı kesinlikle küçük istiyorum çünkü laptopu büyük harici ekrana bağlayıp kapağını kapatıp öyle çalışıyorum. Dolayısıyla ekranın küçük olması hiç problem değil hatta zorunluluk çünkü bazen yanıma alıp dışarı gidiyorum. Ama harici ekranda çalıştığım için ekran kartının iyi olması gerekiyor sanırım. Bir de DisplayPort çıkışı olsa iyi olur çünkü harici 28inç'lik ekranla çalışıyorum. Görüntünün hızlı aktarılmasını isterim.

Ömür: Laptopu 10 sene çok rahat kullanıyorum. Mevcut laptopumu iyileştirmelerle 14. senesinde hala kullanıyorum. Bundan dolayı kesinlikle RAM yükseltme ve diğer yükseltmelere imkan vermeli. Gerekirse şu anki RAM'i düşük olsun önemli değil ama boşta slot ve yükseltme şansı muhakkak olsun.

Bu ihtiyaçlara yönelik bana ne tür bir laptop önerebilirsiniz? Bütçem elbette en uygun fiyatlısını almak isterim ama 20-30 bin arası bir bütçe ayırabilirim.

Teşekkürler.
 

Geri
Yukarı