Laptopa içecek döküldü

Laptopun tam olarak kasası nasıl açılıyor? Yani klavyeyi çıkartarak mı anakarta ulaşıyorsun yoksa direk altından kapağı açarak mı?

Bildigim kadariyla arkadan
Çamaşır suyu ya da Tuz ruhu

Camasir suyu dokmek direkt bilgisayari bozmaz mi?
Bilgisayarin icini acip klavyeyi cikartip klavyeyi saf alkol veya alkol bazli dezenfektan kullanarak dis fircasi ile temizleyin.

Tesekkurler
 
Zamanla kendiliğinden düzeliyor. Benim gibi düzenli aralıklarla soda dökerseniz düzelmez tabi :D Tuşlarınız sökülebiliyorsa kolonya ile temizleyebilirsiniz.
 
A

İçecek anakarta ulaştıysa ileride oksitlenme yapar ve anakart bozulur. Anakartın bozulması demek bir laptop masrafı demek. Garantiye gönder ya da sen içini aç kurula. Klavyenin tuşlarını tek tek çıkarıp kolonya ile silebilirsin.

Acikcasi ulastidigini sanmiyorum cunku dedigim gibi oyle her yere ciddi derecede bir şey dokulmedi sadece kucuk kısma az bir şey dokuldu ve bilgisayara hiç etkisi olmadi normal calismaya devam etti. Tuslari nasil cikaririm?
Zamanla kendiliğinden düzeliyor. Benim gibi düzenli aralıklarla soda dökerseniz düzelmez tabii :D Tuşlarınız sökülebiliyorsa kolonya ile temizleyebilirsiniz.

Tamam tesekkurler
 
Yapışma konusu hakkında benim başıma gelen bir şeyi söyleyebilirim, numpad kısmına bir bardağın 3/4 ü kadar portakal suyu döküldü, tuşlarda herhangi bir bozulma yaşamadım hepsi çalışıyor fakat üzerinden 4-5 ay geçmesine rağmen hala yapışkanlığı var, nemli ortamlarda sadece fark ettirmiyor. Misal Antalya'ya gitmiştim, nemden ve sıcaktan dolayı o yapışkan tuşlar normal bir tuşa basar gibi çalışıyordu hissettirmiyordu. Ankara'ya geri dönünce devam etti maalesef. Bunun bir çözümü yok, çok ince iş gerektirir ancak alkol vs. ile o yapışkanlık çıkarılır laptop klavyelerinde tuşlara hiç müdahale etmeyin tuşları kaybedersiniz.
 
Yapışma konusu hakkında benim başıma gelen bir şeyi söyleyebilirim, numpad kısmına bir bardağın 3/4'ü kadar portakal suyu döküldü, tuşlarda herhangi bir bozulma yaşamadım hepsi çalışıyor fakat üzerinden 4-5 ay geçmesine rağmen hala yapışkanlığı var, nemli ortamlarda sadece fark ettirmiyor. Misal Antalya'ya gitmiştim, nemden ve sıcaktan dolayı o yapışkan tuşlar normal bir tuşa basar gibi çalışıyordu hissettirmiyordu. Ankara'ya geri dönünce devam etti maalesef. Bunun bir çözümü yok, çok ince iş gerektirir ancak alkol vs. ile o yapışkanlık çıkarılır laptop klavyelerinde tuşlara hiç müdahale etmeyin tuşları kaybedersiniz.

Yani zaten bayağı bayağı zayif bir laptop ki kullandigim bilgisayarim bu degil yani bununla yasamaya alismak mi gerek diyorsunuz?
 
A



Acikcasi ulastidigini sanmiyorum cunku dedigim gibi oyle her yere ciddi derecede bir şey dokulmedi sadece kucuk kısma az bir şey dokuldu ve bilgisayara hiç etkisi olmadi normal calismaya devam etti. Tuslari nasil cikaririm?


Tamam tesekkurler
Tuşları bir iğne ya da kürdan yardımıyla yandan sokarak biraz güç uygulayın. Çok fazla zorlamayın. Ufak ufak deneyin bir iki tane söktükten sonra alışırsınız. Tuş çıkınca altında satranç oyunundaki piyona benzeyen bir plastik parçası var. O parçanın üst kısmı ve tuşun iç kısmını kolonya yardımı ile temizleyin. Tek tek yapışkan tuşların hepsine uygulayın.
 
Yani zaten bayağı bayağı zayif bir laptop ki kullandigim bilgisayarim bu degil yani bununla yasamaya alismak mi gerek diyorsunuz?
Yapış yapış olan tuşlara bir şey yapamazsınız. Eğer kullanılmayacak gibiyse laptop modeline uygun klavye araştırabilirsiniz isterseniz. Bende sadece numpadların olduğu kısım öyle oldu, oraları çok fazla kullanmadığım için beni etkilemiyor. Ama sizinkinde eğer tüm klavye yapış yapış olduysa rahatlık açısından uygun klavye bulabilirseniz eğer değiştirebilirsiniz.
 
Klavyenin tuşlarını sök. Hatta klavye, kasa ile tümleşik değilse, yani klavyeyi sökmek için üst kasayı sökmek gerekmiyor ise klavyeyi sökün, o yapışan tuşu da sökün, ıslak mendil ve kulak temizleme çubuğu ile temizleyin o şekeri.

%100 çözüm.
 

Geri
Yukarı