Last of Us Part 1 PC'ye 48GB'lik 1.0.5 güncellemesi geldi

Evet yanlış yere bakıyorsunuz metacritic puanına bakacaksınız. Gerçek bir oyuncu kullanıcı puanını hiçbir şekilde değerlendirmeye ve ciddiye almaz. Açıkçası bir yapımın kullanıcı puanını gelip yazanı da ilk defa görüyorum hayret gerçekten. Bunun nedenini de herkes bilir çünkü orada oyuna sahip olmayanlar bile gidip puanlama yapabilir. Sony exc oyunları yüksek kalitelidir ve detaylıdır. AC ve Horizon'u aynı kefeye koymak ise sadece 2 oyunu da oynamamış birinin yorumu olabilir. O zaman bu 2 oyunda Witcher 3'ün çakması diyebilir miyiz? Yine sizin yorumunuzla Witcher 3 de Skyrim çakması olmaktadır. Bu durumda da oyun şirketleri kepenkleri kapamalı sanırım değil mi? Order zamanının en iyi görsellik sunan oyunu olmakla beraber gayet güzel deneyim sunmuştu oynadığınızı düşünmüyorum. Days Gone zaten başarılı oldu bu yorumda doğru değil.

Last of Us 2013 sahip olduğu büyüklüğün daha da fazlasını hak ediyor. 2013 de mükemmel hikaye anlatımı ve oynanış mekanikleri ile pek çok yenilik getirdi. Last of Us zaten kendi türünü yarattı desek daha doğru olur. Tabii bunu anlamak için 2013 yılında PS3 konsolunda oyunu oynamanız gerekirdi. Elden Ring'in ise oyun dünyasına getirdiği bir yenilik yok. From Software yeniliği bildiğinizi sanmadığım Demon's Souls ile 2009 da getirmişti zaten gerçek yenilik oydu. Elden Ring Demon's Souls'un büyütülmüş ve kolaylaştırılmış halinden başka bir şey değildir. Tabii ki iyi bir oyundur ben de bayılırım ama yenilik getirdiğini söylemek tamamen yanlış.

Last of us özellikle combat konusunda rakipsiz ve eşsiz deneyim sunan bir oyundur. 2013 de GOTY olması ve 95 puanlı metascoru ile hater larını üzmeye de devam edecektir.
Hikaye ve oynanış mekanikleri yenilikmi oluyor? Mekanik anlamında ne gibi bir yeniliği var söyleyebilir misiniz? Oyun dünyasındaki en büyük 2 yeniliği COD MW1 ve FAR CRY 3 yapmıştır. Bu konu tartışmaya kapalıdır net. Cod sinematik fps türünün öncüsüdür. Far Cry 3 açık dünya fps oyunlarının temelini atmıştır. TLOU ne gibi bir yenilik getirdi? Yani yenilik eyince benim aklıma böyle şeyler geliyor. TLOU çok güzel bir oyun olmakla beraber dümdüz ilerlediğimiz bir oyun. Tema olarakta hiçte özgün bir oyun değil. Zombi temasını işliyor ama bunun en iyi örneği.
 
4080 almışsın bir zahmet oyna sende. Sende sorun yok diye de başkalarında da olmayacak diye bir şey yok.

Ultrada oynamaz normal ayarlarda 1080 oynar optimizasyon sorunu yok

4080 almışsın bir zahmet oyna sende. Sende sorun yok diyede başkalarında da olmayacak diye bir şey yok.
4080 olsa bile sıkıntılı oyun her türlü sıkıntı yapar cyperpunk gibi

4080 ile sorunsuz oynayabildin demek hayret valla şaşırdım.
Kronik sorunu olan oyunlar sorunludur yükleme ekranı gecikmesi vs sisteme göre etkilenir bendede 5 dk fln sürüyordu ama oyun sorunlu ise 4080 de kurtarmazdi ki yazilim sorunu olan oyuna ekran kartida birsey yapamaz yükleme ekranı sonrada düştü hizlica açıldı oyun sorunları çözüyorlar gayet akıcı bir hale geldi şuan abartılacak Bi sorun yok
 
Son düzenleme:
Ultrada oynamaz normal ayarlarda 1080 oynar optimizasyon sorunu yok


4080 olsa bile sıkıntılı oyun her türlü sıkıntı yapar cyperpunk gibi


Kronik sorunu olan oyunlar sorunludur yükleme ekranı gecikmesi vs sisteme göre etkilenir bendede 5 dk fln sürüyordu ama oyun sorunlu ise 4080 de kurtarmazdi ki yazilim sorunu olan oyuna ekran kartida birsey yapamaz yükleme ekranı sonrada düştü hizlica açıldı oyun sorunları çözüyorlar gayet akıcı bir hale geldi şuan abartılacak Bi sorun yok
@vaLse ee o zaman neden oyunda sorun yok deyip duruyorsun.
 
Bu oyun yükleme ekranları dışında problemsiz. Optimize sorunlu oyunlar stabil kullanım sağlamazlar ama bu oyunda sürekli sabit FPS veriyor ve sistem kaynaklarını dibine kadar kullanıyor. Oyunda bug yok, sadece ilk zamanlarında baş kısımlarda 1-2 defa çökme yaşadım onun dışında sorunsuzdu. Oyun bas bas ben yeni nesil oyunum diye bağırıyor. Piyasada iyi grafikli diye ismi anılan tüm oyunları oynadım bu oyunun yanına bile yaklaşamazlar. Oyun lineer olduğu için grafiğe abanmışlar da abanmışlar. Bazı yerlerde sanki video mu izliyorum hissi yaratıyor. Oyunun sistemlerde kötü performans vermesinin nedeni grafik ayarları oyunu kötü grafiğe çekemiyor Low ile Ultra arasında keskin bir fark yok. Hal böyle olunca Low'da bile oynayamıyorum diye isyan edenler oldu ama bilmiyor ki o ayar Ultra'nın bir tık altı. Eğer ayarları patates grafiğe çekecek şekilde çözmüşlerse diğer oyuncularda rahatça oynar. Ben RX 6700 XT ile 4K/ultra FSR kalite modunda 45-50 FPS arasında bitirdim.

Eki Görüntüle 1773012
Eki Görüntüle 1773013

indir.jpeg


Sizin ultranin bir tık altı dediğiniz Low ayarlar bu mu?
 
B

Oyunu çok önceden sildim çünkü düzeleceği yok gibiydi gerçekten. Her aç kapa yaptığımda shader yüklüyordu vs. indirip test eden tecrübelerini paylaşabilir mi?

Oyun bende yuklu iki hafta once oyunu orta-yuksek ayarlarda bitirdim oyun cok guzeldi ben memnun kaldim oyunla ilgili bir sikayetim yok son guncellemeden sonra da oynadim ama cok bir fark goremedim oyun icinde takilmalar donmalar olmadi lutfen bekleyin gibi yazilar cikmadi (guncellemeden oncede cikmiyordu) ayrica sadece oyuna guncelleme geldiginde sheader yukluyor daha sonrasinda yuklemiyor bende tek sorun bazen nadiren FPS 20 FPS kadar dusuyor.
Sistemim:
Laptop.
i7 11370H.
RTX3060 6 GB.
16 GB RAM.
1TB SSD.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı