Lenovo Ideapad 320 i5-8250U, hangi oyunlar oynanır?

hasanhs

Decapat
Katılım
24 Temmuz 2018
Mesajlar
22
Herkese merhaba. Bilgisayarlar hakkında çok bir bilgim olmadığı için yardımcı olmanızı istiyorum. Yeni bir bilgisayar aldım. Lenovo Ideapad 320 i5-8250U 12GB 1TB 2GB GeForce MX150. Alma amacım hem uzun süre gitmesi, hem de arada oyun oynamak vs. ama işlemci hızı düşük. İnternette 1.6 Ghz, turbo 3.4 gösteriyordu ancak özelliklerde 1.6 ve 1.8 yazıyor. Anlamadım bir şey.

Bir de ekran kartı hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum. Paylaşımlı mı paylaşımsız mı olduğunu anlayamadım.

Oyun olarak da nasıl bir bilgisayardır? Bu oyunları açar mı, PUBG, CS:GO vb. ya da oynanabilecek oyunlar nelerdir?
Geçen oyun indirmeye çalışıyordum. Bilgisayarı aldıktan sonraki gün indirme devam ederken kahvaltı yapmaya gittim. 15 dakika sonra geldiğimde ekran kapalıydı. Hiçbir ışık yazı vs. yoktu ama bilgisayar çalışıyordu, kapatma tuşu çalışmıyordu. 15 saniye kadar basılı tutunca anca kapandı. neden böyle bir şey olmuş olabilir ve de Laptop hakkında düşüncelerinizi paylaşıp yardımcı olabilir misiniz bu konular hakkında? Bilgisayar özelliklerini fotoğraf olarak paylaşıyorum.
Ekran Alıntısı1.PNG
Ekran Alıntısı2.PNG
Ekran Alıntısı3.PNG
Ekran Alıntısı4.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mediamarkt'tan 3473 tl'ye aldım. Nasıl sizce bilgisayar ?
Hayırlı olsun oldukça iyi bir ürün. İşlemcinin içindeki HD 620 ve harici paylaşımsız 2 GB MX 150 grafik kartı olmak üzere 2 adet ekran kartı bulunmakta. PUBG oyununu düşük ayarlarda ortalama 30-50 FPS arası oynarsın.
 
Hayırlı olsun oldukça iyi bir ürün. İşlemcinin içindeki HD 620 ve harici paylaşımsız 2 GB MX 150 grafik kartı olmak üzere 2 adet ekran kartı bulunmakta. PUBG oyununu düşük ayarlarda ortalama 30-50 FPS arası oynarsın.
Teknik servisle görüştüm ekran kartı için paylaşımlı, işlemci hızı içinde max 2.5 ghz dediler. Oyun kaldırma konusunda da pek emin değilim yarın cod veya battlefield falan alıp deneyeceğim. Şu an bilgisayar hiç yeni gibi gelmiyor, bir iki el zula attım girişte falan donmalar oldu arada donuyor falan
Piyasadaki bütün oyunları 768p çözünürlükte düşük-orta iyi optimize oyunları yükse ayarlarda çok rahat oynarsınız.
Önereceğiniz oyunlar var mı ?
 
Oyunları Intel HD ile açıyor olabilir. Masaüstü sağ tıklayıp Nvidia denetim masasını aç. 3D ayarlarının yönetilmesi kısmından tercih edilen grafik işlemciyi "Yüksek Performanslı Nvidia" olarak ayarla. Böylelikle oyunlarda otomatik olarak Nvidia devreye girecektir.
 

Geri
Yukarı