Lenovo S145 15 laptopta güç ışığı yanıyor ama ekran gelmiyor

umut _2458

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2020
Mesajlar
29
İyi günler. Yaklaşık 4 sene önce Lenovo bir laptop aldım. İlk 2-3 yıl çok sorun çıkarmadı ancak son 1 senedir çok fazla sorunla karşılaştım. Mesela güç düğmesine basıyordum ekran gelmiyordu, birkaç denemede açılıyordu. Bilgisayar açıkken USB portlarına bir şey takınca tüm portlar gidiyordu ya da çıkarıp takınca algılamıyordu (düzelmesi için yeniden başlatıyordum) ve aygıt yöneticisinde sarı ünlem vardı. Son zamanlarda 2-3 saat kullanımdan sonra tarayıcılar çökmeye başladı, çok tarayıcı denedim yani sorun tarayıcıdan değil ve tarayıcı çökünce asla kapanmıyordu, Görev Yöneticisi açınca %100 CPU kullanımı yazıyordu.

Bir süre sonra Görev Yöneticisi de çöküyordu bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyordum. Genel olarak performans düşüşü yaşamadım yani bilgisayar zor açılıyordu ama açıldıktan sonra ilk haliyle farkı yok gibiydi. Son zamanlarda bir de bilgisayar kapanmamaya başladı. Sürekli güç düğmesinden kapatmak zorunda kaldım. Çok kez bilgisayarı sıfırladım ancak fayda etmedi. BIOS güncellemesini de yaptım ama sanki sorunları çözmekten çok daha da arttırdı. 5 gündür de bilgisayar hiçbir şekilde açılmıyor güç ışığı yanıyor fakat görüntü gelmiyor.

Kamera uygulamasına girince de kameraya ulaşılamıyor hatası veriyordu. Bataryayı çıkarıp statik elektriği almayı denedim fayda etmedi. Çok bilgisayardan anlayan biri değilim bu yüzden çok uğraşmak istemedim. Ama sorunun anakartta olmasından şüpheliyim.

Sistem: Lenovo S145 15-API Ryzen 5 3500U.
 

Geri
Yukarı