Lenovo servis süreci

İzmirli

Hectopat
Katılım
10 Ocak 2020
Mesajlar
542
Lenovo G24-20 monitörümü cw sesi yüzünden servise yolladım servis fişi 01.0.4 tarihinde oluşturuldu ilk başta yurt dışı parça siparişi verildi diye e-posta geldi. Aradan iki hafta geçtikten sonra Şikayetvar konu oluşturdum Lenovo beni aradı ürününüz iade edilecek yurt dışı'dan onay bekliyor dendi, bende ona göre başka monitör sipariş verdim şimdi Lenovo'dan mesaj geldi 'işlemi tamamlanmış ürününüz kargoya teslim edilmiştir' diye mesaj geldi zaten yasal olarak 20 günü geçince ürünün yenisini veya iade hakkı vermiyorlar mı?
Sizce ne yapabilirim bu durumda servis sürecinde bayramda geçirdik yani hakkım varsa uğraşıp THY başburabilirim sizden akıl almak istiyorum teşekkürler şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Burada sizlere kargoyla gönderilecek olan ürün değil, DOA formu da olabilir. Sizlere değişim ve iade için bir form gönderilir ve bunu satıcınıza götürüp aynı ürünle değişim ya da para iadesi alabilirsiniz.
 
Hocam doa formu geldi vatana nasıl ileteceğim bunu ürün degişim formu yazıyorda iade seçeneği var mı iade etmek istiyorum?

Tam emin olmamakla birlikte doa formu ile sadece değişim yapabilirsiniz Vatan Bilgisayar'dan. Yani ürünü iade etmek istiyorsanız bunu vatanla görüşün ama kabul edeceklerini sanmıyorum. Sadece değişim yaparız diyecekler muhtemelen. Yakındaki bir vatan mağazasına giderek ya da telefonla arayarak bilgi alın isterseniz.
 
Doa formu ile ya ödemiş olduğun paranın iadesi yapılır ya da aynı cihazla değişim sağlanır. Eğer stoklarda ürün tükendiyse sana sadece para iadesi yapılır.

Aynı ürün değişim istemedimde zaten yokuşa sürecek gibi davrandılar direk iade tutar dedim geçtim.
İnternetten alışveriş yapmama rağmen vatana gidip imza cart curt attım uğraştırdılar 15 gün kadar sürebilir dendi bekliyorum.
 

Geri
Yukarı