Lenovo Z570 Kasma Sorunu

Değerlendirmeni işlem öncesi ve sonrası değerler şeklinde belirtmen daha sağlıklı olur. Boşta ve yük altında cpu ve gpu için.

Ek olarak macunların sadece termal iletim yaptığını unutmamak gerek. İyi bir termal iletim yapıyor olması sisteminin serin çalışmasını gerektirmez, iyi bir macun sadece gerekli şartlardan biri.

Soğutma sisteminin laptobun için ne kadar yeterli olduğu, ortam sıcaklığı, kasa hacmi, ayakların varlığı ve yüksekliği vb. birçok faktör var. Ek olarak genel donanım sağlığı, işletim sistemi ve kullanılan oyun/program dosyalarının stabilitesi de önemli, virüs ve diğer zararlılardan bahsetmeye gerek duymuyorum.

Son olarak genel birkaç hatadan bahsedeyim, sende aynı durum vardır yoktur bilemem:

Az ya da çok macun kullanımı.

Macun içinde baloncuk bırakmak.

Tabla montajını yaparken vidaları gevşek sıkıp cpu/gpu ile soğutucu tabla arasında tam temas sağlamamak. Ya da çok sıkıp (en yaygın hata) sıkılan termal macunun kaşarlı tosttaki kaşar gibi sağa sola akıp cpu/gpu üzerinde çok az macun kalmasına neden olmak. (bunu kontrol et derim)

Fan hızını da izle, ısıyla birlikte hızın artması gerek.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı