LGS önemli bir sınav mı?

LGS önemli bir sınav mı? LGS, gideceğim üniversiteyi ya da yapacağım mesleği etkiler mi?

Üniversiteyi pek etkilemez. Ama yapacağın mesleği oldukça etkileyebilir. Hayatının belki de kendini en çok geliştirmen gereken 2 yere gireceksin, ve gireceğin lise ise bu durumu oldukça önemli kılıyor.
 
Kesinlikle önemli, vaktinde umursamadım şimdi bir 11. Sınıf öğrencisi olarak kafamı taşlara vura vura çalışıyorum. İyi bir lise seni üniversite sınavında öne taşır hem ortamı olarak hemde eğitim kalitesi olarak. İlla en iyisi olmasına gerek yok ama iyi bir lise olsun yani gelecekteki akademik hayatın için.
 
Evet önemli çünkü düzgün bir liseye gitmezsen ne ortamdan zevk alıyorsun ne de derslere hevesin oluyor. Belki kim bilir Erasmus falan yaparsın o yüzden gözün hep yükseklerde olsun.
 
Hayır ne meslek yapacağın tamamen sana bağlı ama çevresel faktörler kişiliği etkilediği için kötü ortamı olan bir liseye gitmen iyi olmaz. Genelde iyi puanlı liselerde daha düzgün insanlar oluyor.
 
LGS önemli bir sınav mı? LGS, gideceğim üniversiteyi ya da yapacağım mesleği etkiler mi?

LGS'den 250puan alan bir adam gidip de ODTÜ kazanamaz kolay kolay. Yani doğrudan etkilemez ama gideceğin okul kaliteli olursa rekabet artar bu sayede üniversite sınavında başarın artar. Eğer LGS'de güzel bir okula gidersen 10.sınıfta günlük 2saat çalışarak kazanırsın okulu. LGS'de çok başarısız olursan çok da kolay olmaz o iş günlük en az 4saat kendine eziyet edersin. Ama çok strese girmene gerek yok eğer sen o mesleği kafaya koyduysan kazanırsın çalışarak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı