LGS önemli bir sınav mı?

Eğitim olarak çok da önemli değil. LGS de %0.1'lik dilimde olup YKS sayısal 10 bin yapan arkadaşım da var LGS de %10'a giremeyip YKS sayısalda 2 bin yapan arkadaşım da. LGS olsa olsa biraz daha iyi bir ortam icin önemlidir ders işi tamamen sende bitiyor.
 
LGS seni nitelikli bir liseye yerleşmeni sağlar. Nitelikli bir lise ise seni doğrudan üniversiteye hazırlar. Üniversite de seni iş hayatına hazırlar. Yani hepsi bir köprü biçiminde. Sen iyi bir liseye yerleşemezsen bile tabii ki de çalışarak YKS'de kazanabilirsin. Fakat böyle daha zor bir yoldan ilerlersin. Bu arada sınava 2 hafta kaldı. Yani bence lise hayatına odaklan. O treni kaçırdın bence.

Ben LGS'de dusuk puan yapmiyayim diye okulu birakip sinifta kaldim kucuk bir fun fact 😁 (hayatima cok etkisi oldu o 9 ayda birçok şey kesfettim hayatima iyi anlamda etki etti)
 
Nitelikli liseye giden 12. Sınıfların hepsi okula gitmek istemiyor. Evde kendileri ders çalışmak istiyor. Aynı Türkiye'de mi yaşıyoruz?

Hocam düz liseler ile nitelikli anadolu/fen liselerinin YKS başarılarını kıyaslarsak ve ben de 480puan yapmış biri olarak kendi lisem hakkında konuşursam evet. Lise faktörü gayet büyük bir faktör.
 
Girdiğimde ben de göreceğim ama bence bu soruyu sormak için pek iyi bir zaman değil bence.
Son 14 gün kala sorulacak sorular part 1(Devamı için like butonunu kırın)(!)
Bonus: Eğer 100k abone olursak sınavdan 6 saat önce çözmeniz gerek soru bankaları listesi atacağım.
 
Hocam düz liseler ile nitelikli anadolu/fen liselerinin YKS başarılarını kıyaslarsak ve ben de 480puan yapmış biri olarak kendi lisem hakkında konuşursam evet. Lise faktörü gayet büyük bir faktör.

Eğer ders çalışmak için çevrende ki insanların ders çalışması gerekiyorsa ve okulun rehberliğine ihtiyacın varsa neden olmasın?

Arkadaşın YKS' ye girmesine daha 4 yıl var. Kim bilir neler değişecek?
 
Bence bu konunun cevabi kisiden kisiye degisiyor ya. Eger ileride buyuk hedeflerin varsa mecbur lisen iyi olmali eger buyuk hayellerin yoksa ben ortalama bir lisede bitirip baska bir ise gireceğim diyorsa onun icin pek de onemli degildir. Yani cevap hedefine bagli.
 
Abilerim ablalarım bu LGS denilen lanet sınav önemli bir sınav mı? Yani ben çok iyi bir puan alamayacağım muhtemelen. Meslek lisesinde yazılımla ilgili bir bölüm okuyup üniversitede yazılım öğrenip oradan bir şekilde halleder miyim? Yoksa sınava çalışmayarak hata mı yaptım?
6-7-8. Ortalama puanınız kaç ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı