Mac Os X Mavericks "Missing bluetooth controller transport!"

Kullandığın sistem donanım olarak yeni olduğundan pek bu donanıma kuran olmamış.Ama ümidini kesme derim ve Niresh 10.9 sürümünü denemeni tavsiye ederim , bunda sürücüler entegre edilmiş kullanmak istediğin sürücüleri Özelleştirmelerden seçebiliyorsun kurulumda.
Bol şans...
 
Benim araştırdığım kadarı ile missing bluetooth transport hatası, intel vt-x ve vt-d teknolojileri ile sorunlar olduğunda oluşan bir hata. Bazen de grafik kartı ile ilgili olabiliyor ama genelde işlemci üzerindeki bu sanallaştırma teknolojileri ile ilgili. Bu komutla bu engeli aşabiliyorsunuz. Genelde bu tip bir hata verdiğinde bu komut işe yarar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
intel vt-x ve vt-d teknolojileri ile sorunlar olduğunda bu komutla aşabiliyorsunuz. genelde bluetooth hatası verdiğinde bu komut işe yarar.

ImageUploadedByTapatalk1398516400.296953.jpg


Bluetoothla ilgili sorun şuan yok ama herhangi bir sürücüm yok. Donanımlarına uygun kextler mevcut değil sanırım. Bir tek ethernet için kext buldum onu da yükledim ama herhangi bir değişiklik yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, sorun bluetooth ilgili değil zaten ama açılışta ekranda tam o yazı varken sistem takılı kalıyor. Asıl sorun işlemcideki sanallaştırma teknolojileri ile ilgili. Intel'in Mac'lerde kullandığı işlemcilerle piyasadaki işlemciler arasında bazı farklılıklar var sanırım. Mac'lerde kullanılan anakartlarda ona göre yapılmış. Uyumlu hale getirmek için bios'dan bazı şeyleri açıp bazılarını kapatmak gerekiyor ve komut ile açmak gerekebiliyor. Bu tip sorunlar genelde işlemcisine göre değişiyor. Her işlemcinin kendine has özellikleri var. Bizim anakart üzerinde yaptığımız değişiklikler işlemcinin bu özelliklerini kapatmak ya da açmak için birde anakartın uefi desteği içindir. Bazı dahili bileşenlerde açılıp kapatılabiliyor. Kısaca işlemcinin hangi teknolojileri desteklediğine bakmak lazım. Ethernet kartı için ıd numaraları ile kext aratacaksınız. Mac osx kurulum videolarında vardı. Mac'le her ethernet kartı çalışmaz. Sayılı bir kaç ethernet kartı için destek var. Wifi adaptör kullanın bence. Tplink in böyle bir adaptörü piyasada satılıyor hatta tplink in sitesinde driverı bile var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ses için buradaki yoldan bakabilirsin:
a9xg.png


Ethernet için RTL8168 kext kullanacaksın.
Burada Recep Baltaş'ın verdiği paket var onu denemelisin, yalnız önceden kurduğunu sil ve izinleri onar sistemi yeniden başlat ve paketi kur.
Kablolu olarak deneyin, wifi sorun olabilir. Ağ bölümünde Yeşil simge olduğu halde bağlantı yoksa Manuel etkinleştirmelisin.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/mac-os-x-10-9-rtl8168-ethernet-sürücüsü.58146/
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ses için buradaki yoldan bakabilirisn:
a9xg.png


Ethernet için RTL8168 kext kullanacaksın.
Burada Recep Baltaş'ın verdiği paket var onu denemelisin , yalnız önceden kurduğunu sil ve izinleri onar sistemi yeniden başlat ve paketi kur.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/mac-os-x-10-9-rtl8168-ethernet-sürücüsü.58146/

İzinleri onarma nasıl yapılıyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı