Steam Manor Lords Erken Erişime Açıldı!

Bende aynı sekil indirdim 1 saate yakın oynadim sardı sildim parayla satin alacağım Steam'den boyle kaliteli oyunlar satin alinmali Türkçe dil olması bile satin almak için bir neden.
Aksine beni hiç sarmadı. Hileli bile zevk alamadım. Böyle oyunları ilk hileli deniyorum ki neler vaad ettiğini hızlıca göreyim. Mesela 3 ev inşaa ediyorum. Hiçbir aileyi bir işe atamamış olmama rağmen kimse gelip inşaa etmiyor. Oyunda 2 savaşı kazandım fakat o evler, maden, diğer inşaat elemanları hiç inşaat edilmedi. Saçma. Bir de mount blade'e alışmış biri için ordular çok yavaş hareket ediyor.
 
Oyunu yaklaşık 15 saati aşkın oynadıktan sonra daha önce yazdığım olumlu görüşler değişti. Açıkçası erken erişim adı üstünde zaten kısıtlı oyun ama bu çok fazla kısıtlı olmuş. Yapımcısı bu haliyle yayınlamamalıydı açıkçası. Bir sürü de satış yaptı, aslında onun için iyi kazanç tabii.

Oyunda beslenmeyi ve kaynak üretimini çözdükten sonra adeta sırtınız yere gelmiyor. En zor senaryoda da denedim, onda da biraz diş sıkınca sonrasında her şey sizin oluyor ve oyun döngüye giriyor. Sürekli mevsimler gelip geçiyor ama zaten tarla, ticaret vb. oturttuğunuz için artık yeni bir şey yapma amacınız olmuyor.

Eğer yapımcı bu oyunu nasılsa sattı satacağı kadar diye yarıda bırakmaz tam haline getirirse senaryo kısmına daha fazla devamlılık sağlayacak detaylar eklemeli. Bu oyunun diğer şehir kurma oyunlarından farkı ordu yönetimiydi ama Tropico'dan pek de farklı olmamış açıkçası. Askeri tarafın da hem birlik çeşitliliği hem de savaş dinamiği açısından gelişmesi gerekiyor.

Neyse ki oyunu Gamepass üzerinden denedim, almış olsaydım bu haliyle üzülürdüm, açıkçası denemek isteyenler bir aylık Gamepass alıp oynamaları daha mantıklı olur.
 
Oyunun görselliği ve içinde bulunduğunuz ortam gerçekten çok güzel. Denge kurmak bazen zor, haritadaki kaynakların bitmesi ve bir şekilde devam edebilmek zor oluyor ama bu zorluk, bu erken erişim safhasında bile gerçekten çekici oluyor.

1 kişinin 7 senede yaptığı bu oyun, şimdi bir stüdyo desteği ile çok güzel yerlere geleceğini düşünüyorum. Biraz daha çeşit ve bazı hataların giderilmesiyle çok hoş olucaktır. Aİ'ların eklenmesi ile de uzun saatler, huzur veren bir ortam ve müziklerle vakit geçirilecek bir oyun.,

Ne yazık ki içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda, ucuz demek zor olsa da, bence bu rakam kıyaslamalarla değecek durumda. İmkanı olan alsın ve deneyimlesin, gayet hoş bir oyun...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı