Mekatronik mühendisi kaç TL maaş alır?

Üniversite'de de bu dersleri tekrardan alabilirsin, bu seni meslek lisesi çıkışlı olmayan diğer öğrencilere göre avantajlı kılar.

O zaman kendi bölümümden devam edeceğim çünkü bizim okulda elektrik bölümü de var onlar sınavsız geliyor otomasyon öğrencileri sınavlı hem üniversitede zorluk çekmem yine aynı konuları işleyeceğimiz için.
 
Donanımlı bir mühendis her zaman piyasadaki ücretin fazlasını alır. Mekatronik mühendisleri özellikle arge, otomasyon ve robotik üzerine çalışıyorsa iyi ücret alıyor. Mekatronik mühendisliğinin içinde makine mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ayrıca yazılım mühendisliği dersleri mevcut bunu avantaja çevirmek sadece öğrenciye kalıyor. Mesleğin içinden bilgi almak için konu sahibi özel mesaj ya da mail ile ulaşabilir. Sanılanın aksine çok geniş çalışma alanı vardır.
 
Mühendislikte iş bulamamak için hiç İngilizce bilmemek ve kendini geliştirmemek gerekiyor.
Ana mühendislikler daha rahat iş buluyormuş öyle demişti. Mekatronik arada kaldığından şirketler tercih etmiyormuş. Belki de dediğiniz gibi üni'yi full yatış geçirmiştir o kadar muhabbet edemedik.
 
Ne bileyim şimdi tekstile ayakçılık yapsam aynı parayı alacağım e 17 yıl okul okuyacağım al sana ayakçıdan 500 TL fazla maaş böyle ismi olur? Emeğimin karşılığını alamamaktan korkuyorum.

Böyle düşünüyorsan bırak okulu git tekstilte ömür boyu asgari ücrete ayakçılık yap. Testilde 5 yıl sonra da asgari ücrete ayakçılık yapıyor olacaksın ama mekatronik mühendisi olarak 5 yıl sonraki tecrübenle alacağın maaşı ve rahat yaşamı kaybedersin.

Ana mühendislikler daha rahat iş buluyormuş öyle demişti. Mekatronik arada kaldığından şirketler tercih etmiyormuş. Belki de dediğiniz gibi üniversite'yi Full yatış geçirmiştir o kadar muhabbet edemedik.

Kasiyerlik yapan sözde mühendislere itibar etmeyin hocam. Garsonlukta bile yetkinliği olan kişileri alıyorlar.
 
Katılıyorum eğitimin yanında İngilizce bir de özellikle Almanca eklerse iş bulmama imkanı yok. Mekatronik'in anavatanı zaten Almanya.

Üniversite kötü bile olsa güzel bir not ortalamasıyla mezun olursa ve kendini geliştirirse ve stajını güzelce yaparsa zaten işverenler bu durumu göz önüne alır. Hatta staj yaptığı şirkette bile işe başlayabilir. Ülkede işsizlik var evet ama bu çoğu sayısal bölüm için geçerli değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı