Metaphor: ReFantazio Hakkında Düşünceleriniz Neler?

Katılım
8 Ekim 2021
Mesajlar
5.230
Makaleler
4
Çözümler
37
Dün gece 1'de sunum gösterildi biliyorsunuz. Ben de gayet beğendim sunumu.

ATLUS'u uzun süre sonra bir oyununa güvenirken gördüm. SMTV'de yaptıkları gibi 10dk video koyup 30dk boyunca "Şuna şöyle özen verdik şöyle tutkuluyuz." diyen bir Japonu izlemek yerine adam gibi 20dk gameplay koymuşlar. Konuşma kısımları 2 yer dışında hep gameplay içinde (Birisi de pre-order duyurusu zaten. Birisinde de 1dk konuşuyor.) ve gayet de detaylıca anlatılıyor. Yeni büyücü, brawler vs. sınıfları ve sıra tabanlı ile gerçek zamanlıyı ucundan melezlemesi de hoş olmuş. Art design ise gördüğüm en iyi art design olabilir. Mükemmel olmuş. O fantastik ortaçağ estetiğini oyun dibine kadar veriyor ki buna çok çabalamışlar zaten. Seyahatlerin günlerden yemesi (Seyahat ederken agalarla takılmaca falan mantıklı olur.), o atmosfer, menüler, görsellik falan bunu dibine kadar veriyor ki art designda çalışan adamın da etkisi büyük. DD2 biraz hayal kırıklığı olmuşken, FF7R'yi de oynayamazken bu oyun gelsin da bomba gibi adını yazdırsın bu yıla. Yoksa bu yıl bomboş olacak her anlamda.

Yan görevlere de fena kasmışlar. Bounty hunting falan eklemişler hoş olmuş. Hatta direkt questline tarzı uzun uzadıya görevler var. Bazıları hikayeyi etkileyecekmiş. Muhtemelen Elden Ring mantığı şu questline sonucu şu eşya ile şu sonu al mantığında olur. Pek öyle seçimli bir şey beklemiyorum ama bu da bir gelişme yani. Böyle bakınca oyunun direkt favori oyunum olma ihtimali var çıkınca. Ah bir de iyi hikaye olsa mis gibi olacak. O konuda şüpheliyim. P5 hikayesinin büyük bir kısmını sevmem. Bunda da hikayeyi SJW woke saçmalıklarıyla doldurmalarından korkuyorum. Zaten oynanış, dünya ve atmosfer konusunda oyundan ne kadar eminsem hikayeden de o kadar tedirginim diyeyim. Ama hikayesi iyi olursa direkt 1. sıramda yeri var oyunun. Ha tabii bu Persona kadar metin odaklı olmaktan çok SMT gibi olacak galiba. O yüzden belki hikaye kötü olursa o kadar da eksi olmaz benim için. Bilmiyorum. Hikaye kısmını konuşmak şu anda mantıksız. Oyun çıkınca bakarız. Ki tema olarak Personalardan çok daha ilginç duruyor. Yani kısaca baya tatmin etti beni bu video.

Yalnız adamın sürekli "AKP olmadan önce biz okulumuza dağdan gidiyorduk." diyen amcalar gibi "Eskiden bu yoktu bu yüzden bu şu şöyle." demesi biraz sinirime gitti. Random encounter haçlı seferi çıkacak falan sandım. Yani tamam o atmosferi vermeye kasmışsınız baya ki başarılı da duruyor o konuda ama 10 saniyede bir bu dile gelince "Yeter ama he." dedirtiyor. Ayrıca Temmuz'da hand-on demolar verilecekmiş. Bu bir fuarda mı olur yoksa direkt Steam'den demo yayınlarlar mı bilmiyorum. İlki daha yüksek ihtimal gibi.

Sizin düşünceleriniz neler?

11 Ekim 2024 tarihinde çıkıyor.
 
Pek umutlu değilim. Bana inanılmaz bir arada kalmışlık hissiyatı verdi. Scarlet nexus gibi. Bu tarz ortaçağ temasını ele aldığın zaman adult sayılabilecek konular işlemen gerekiyor. Bu da anime karakterleri ile kolay olmuyor bana kalırsa. Karakterler futurustik ve uçuk.
Hele hele SMT5 gibi rezalet openworld + grindfest olacaksa benim hiç tamamen anlamsız bir oyun olur.
 

Geri
Yukarı