Monitör kendi kendine DVI ve VGA girişleri arası geçiş yapıyor

enesmehmetkocak

Femtopat
Katılım
28 Eylül 2023
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Normal bir şekilde bilgisayarı kullanırken aniden sinyal çıkışı diye bir yazı geliyor ve kendi kendine VGA ile DVI arası geçiş yapıyor. Sorun şu ki DVI veya VGA bağlı değil sadece HDMI var. Ben çok oyun oynayan bir insanım ve oyunun tam ortasında çıkıyor. Monitörden kaynaklı olabilir mi?
 
HDMI dışında başka bir şey kullanmadığını söylemiştin, o yüzden ilk iş HDMI kablon düzgün takılı mı diye bi’ kontrol et bence. Eğer bir yerlerde gevşekse ya da hasar görmüşse, bu tür mesajlar alabilirsin.

Sonra, ekran kartının içindeki HDMI yuvasına bi’ göz at. Eğer orada bir sorun yoksa ve birden fazla HDMI girişi varsa, başka bir giriş denemekte fayda var. Monitörün menüsünden de giriş kaynağının HDMI olarak ayarlı olduğunu kontrol etmeyi unutma.

Kullandığın kablo ya da adaptör eskiyse ya da biraz yıpranmışsa, yeni bir tane almayı düşünebilirsin. Ayrıca, ekran kartının sürücülerini güncel tutmak da önemli, eski sürücüler bazen bu tür sorunlara yol açabiliyor.

Eğer bunları denedikten sonra hala sorun devam ediyorsa, monitörün başka bir bilgisayarla çalışıp çalışmadığını test et. Eğer orada da aynı sorunu veriyorsa, monitörde bir problem olabilir. Ama başka bir bilgisayarda sorunsuz çalışıyorsa, sorun ekran kartında veya bilgisayarının başka bir yerinde olabilir. Bu durumda, bir teknik servise başvurman iyi olur. Oyun oynarken böyle bir durumla karşılaşmak gerçekten can sıkıcı olmalı, umarım bu öneriler işine yarar.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı