Monitör şans işi midir?

Özkan_27

Femtopat
Katılım
19 Nisan 2024
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selamlar. Bu konuyu açmamın neden hem başımdan geçenleri tecrübe olması bakımından paylaşmak hem de görüşlerinizi almak. Ocak ayında iyi sayılabilecek bir sistem topladım lakin bütçem monitöre yetmediği için kasayı 55" TV de kullanıyordum. Açıkçası hem ev düzeni bozulmasın hem de kasadan optimal verim alabileyim diye monitör almaya karar verdim. Araştırırken en sonunda geleceğede yatırım olsun diye iyi bir fiyata MSI G274qpf modelini buldum. Ürün elime geldikten sonra gerekli testleri yapınca ölü pikselli olduğunu gördüm. İade süreci başlattım lakin firma iade almamak için elinden geleni yaptı. En sonunda THH aracılığıyla iade ettim ürünü. Sonra forumdaki tavsiyeler doğrultusunda MSI MAG 274QRFW modeline bakmaya başladım. Üründe yine sorun çıkması ihtimaline karşı bu sefer Amazon'dan alayım dedim. Bir satıcıdan sipariş verdim ve ikinci günün sonunda önce kargoya verildi mesajı aldım sonra sipariş iptal edildi. Merak edip firmayı arayınca bu ürün stokta yok cevabı verdiler. Allah'tan para iadesi hemen yapıldı. Bende son bir kez daha şansımı deneyeyim deyip Lenovo Legion G25I30 modelini sipariş verdim. Ürün dün geldi yine kontrol ederken 1 adet siyah ölü piksele denk geldim. Onu incelerken birden ölü piksel renklendi fakat bu sefer de başka bir noktada kırmızı bir piksel ortaya çıktı ve gerçekten rahatsız ediciydi. Bugün iadeye gönderdim bakalım. Artık al iade et süreci beni bayağı yordu. Niyetim temiz bir ürün alıp sorunsuz kullanmak ama bir türlü denk gelemedim. Belki son bir girişimde daha bulunurum ondan sonra bu monitör alma satma işlerini bırakacağım. Uzun yazdım kusura bakmayın :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de Dell G2724D modelini alın, ben ve 3 diğer arkadaşım aldı ve hiçbirimzde ölü piskel çıkmadı.
 
Geçmiş olsun hocam, evet bu biraz şanssızlık olmuş ben 7-8 tane monitör değiştirdim daha hiç ölü piksele rastlamadım.
 
Sadece monitor degil, bence bütün teknolojik aletler şans işi. Bu sizin biraz şanssızlığınız olmuş. Alışverişlerinizde hepsiburada, trendyol ya da amazon gibi kendi satıcısı olduklarından alırsanız iade de daha az sıkıntı yaşarsınız. Özellikle amazon bu konuda iyi. Farklı bir satıcıdan alınca uğraştırabiliyor. Kendim de msi g274 qpf-qd modelini kullanıyorum, alırken her ihtimale karşı ki tane sipariş vermiştim. Diğerini geri iade olarak göndermiştim. Umarım şansınız bu defa yaver gider. 🖐
 
Bayağı şanssizsın. Teknolojik ürünler alırken, pazar yerlerindeki satıcıların site satıcılar olmasına dikkat ederek alırsan, bu tarz durumlardan daha az etkilenir, bir sıkıntı çıktığında iade konusunda yardımcı olurlar.
Misal amazondan ürün alacaksan, satıcı amazon.com.tr dışında almamak, hepsiburada üzerinden aliyorsan, satıcının Hepsiburada olmasına dikkat ederek alarak daha güvenilir bir yolu tercih edebilirsin. Kendimden örnek verecek olursam; ben teknolojik ürünlerin çoğunu ilk başta mediamarkt daha sonrasında Teknosa'ya bakıyorum (satıcı Teknosa olması şartıyla) ürün pahalıysa amazondan alıyorum ve satıcının mutlaka amazon.com.tr olmasına dikkat ediyorum. Amazonda biraz daha uygun oluyor. Ürünü, official şirket bile satsa almıyorum. Eğer amazondan yoksa, hepsiburadan dan satıcı hepsiburada olma koşulu ile satın alıyorum.
 
Monitörü bence panel üreticilerinin kendisinden alın.

Bende internetten bir ara MSI monitör aldım ama renkleri v.s hiç hoşuma gitmedi 1 gün kullanabildim ve sebep belirtmeden iade etmiştim.

Belki benim gözlerim samsung'un renk tonunamı alıştı bilmiyorum yine samsung tercih etmek durumunda kaldım.

Soruya gelecek olursak evet şans işi biraz. Ancak şöyle yapabilirsin; mediamarkt'e gidip bir monitör baktığını ve monitörü alıp burada sizinle test etmek istediğini söyle. Yardımcı oluyorlar.
 

Geri
Yukarı